Home Vijesti KOLINDA OTVORENO PRIZNALA “Miješam se u unutrašnja pitanja BiH” (VIDEO)

KOLINDA OTVORENO PRIZNALA “Miješam se u unutrašnja pitanja BiH” (VIDEO)

0

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović tokom jučerašnje posjete BiH u jeku predizborne kampanje potvrdila je konstantno miješanje Republike Hrvatske u unutrašnja pitanja suverene Bosne i Hercegovine koja strijemi ka članstvu u EU i NATO savezu.
Kandidatkinja za novi predsjednički mandat koja je poznata po neosnovanim, često skandaloznim i radikalnim izjavama o Bosni i Hercegovini i njenim stanovnicima prvo je u Mostaru poručila da Hrvati imaju dvije domovine – Hrvatsku i BiH i da ona neće stati dok se “Hrvatima u BiH ne obezbijedi ono što im pripada istorijski, politički i prema Ustavu BiH”.

Izjava predsjednice Hrvatske u Bugojnu
Izjava predsjednice Hrvatske u Bugojnu uz čvrste poruke bugojanskim hrvatima, naglasivši da ih pozdravlja kao i njihova predsjednica aludirajući na to da Hrvati moraju birati svoje političke predstavnike

Gepostet von Bugojno Danas am Mittwoch, 27. November 2019

Svoju kampanja Grabar Kitarović je nastavila po Srednjoj Bosni. Zaustavivši se u mjestu Skopaljska Gračanica kod Bugojna pozdravila je stotine svojih simpatizera, mahom onih sa članskim karticama HDZ BiH čiji je lider Dragan Čović nekoliko časova ranije podržao Kolindinu kandidaturu u susjednoj zemlji, a zatim je poručila kako dolazi i kao predsjednica svih prisutnih te potpuno otvoreno i opušteno rekla da se redovno miješa u unutrašnju politiku Bosne i Hercegovine.
– Pozdravljam vas i kao vaša predsjednica. Nema tog razgovora sa međunarodnim zvaničnicima gdje ne govorim o vama Hrvatima i gdje ne govorim o Bosni i Hercegovini i o potrebi da Hrvati moraju birati svoje političke predstavnike i biti jednakopravni u svakom pogledu sa ostala dva naroda – rekla je Kolinda.
Poručila je da se lično zalaže za čvrstu evropsku budućnost BiH jer će to “izbrisati granice” te da dolazi sa jednom čvrstom porukom.
– Hrvatska je uz vas, Hrvatska će stajati uz vas i Hrvatska će se boriti za vaša prava kao jednakopravnog i konstitutivnog naroda u BiH. Zalažem se za evropsku budućnost BiH jer ćemo opet živjeti zajedno bez granica među nama i onda će i Hrvati u BiH moći ostvariti veći prosperitet i sva prava koje imaju drugi u Evropskoj uniji.
Ovo je samo nastavak izjava hrvatske predsjednice o BiH i na račun BiH. Govorila je o hiljadama ekstremista na granici BiH i Hrvatske, jačanju tzv. radikalnog islama, svojatala dijelove teritorije BiH i pripajala ih Hrvatskoj, redovno se miješala u unutrašnju politiku BiH i podržavala politiku koju predvodi Dragan Čović. Ni za jednu izgovorenu neistinu o BiH se nije izvinila niti se potrudila da objasni na osnovu čega ih je iznijela u javnost i pred međunarodnim zvaničnicima.
Kolinda se Bugojancima i Uskopljanima obratila u crkvi gdje ju je pozvao župnik i dekan bugojanskog dekanata Tadija Ivoš.
Takođe treba dodati da lokalno stanovništvo ne pamti kada je Kolinda posljednji put boravila na tom području i tako im se srdačno obratila, ali treba znati da je u BiH stigla zbog predizborne kampanje i obezbjeđivanja glasova iz dijaspore, odnosno BiH, na izborima koji su zakazani za 22. decembar.
(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Kod nas ljudi ne glasaju za ljude, nego za šljunak, za asfalt, za obećani posao…” Jelena Trivić, narodni poslanik …
VIŠE

Osuđen na godinu dana zatvora zbog prevare u Splitu. Zdravko Boras, ministar unutrašnjih poslova …
VIŠE

Najuspješniji takmičar sa 3 osvojene nagrade na “Akordeonfestu” u Gracu, u konkurenciji 150 učenika muzičkih škola. Đorđe Perić, …
VIŠE

Da li su srpski ministri u Savjetu ministara BiH trebali da skidaju ANP sa dnevnog reda ili da puste da se ta tačka nađe na sjednici i da onda …
VIŠE

Lider Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu Manfred Veber založio se za promjene odnosa Parlamenta i Savjeta Evrope koje bi donijele …
VIŠE

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović izjavio je večeras da postoji mnogo razlika između Godišnjeg …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)