Home Vijesti KOLEGIJUM DANAS O POSEBNOJ SJEDNICI

KOLEGIJUM DANAS O POSEBNOJ SJEDNICI

0

BANJALUKA – Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi danas da na telefonskoj sjednici utvrdi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja posebne sjednice parlamenta.
Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović sazvao je za 10.00 časova sjednicu Kolegijuma, nakon koje je predviđeno saopštenje, najavljeno je iz Skupštine.
U Narodnu skupštinu u petak, 10. juna, stigao je zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice na kojoj parlament treba da se izjasni o odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Velike Britanije.
Ta odluka je usvojena na sjednici Predsjedništva BiH u srijedu, 8. juna, bez konsenzusa, nakon čega je srpski član Predsjedništva BiH ovu odluku proglasio veoma štetnom po vitalne interese Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.
Prema Ustavu BiH, Narodna skupština Srpske razmatra izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i, ukoliko je deset dana od dana prosljeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu.

Prethodni tekstPolicajac iz Nevesinja lažno prijavio nestanak i razbojništvo

Adblock test (Why?)