Home Biznis Koeficijent raspodjele za Srpsku veći za 3,3 odsto

Koeficijent raspodjele za Srpsku veći za 3,3 odsto

0

29.06.2021. / 16:34

BANJALUKA – Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ na današnjoj telefonskoj sjednici donio je odluku o privremenim koeficijentima za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza za period jul-septembar, prema kojoj je usvojen koeficijent u korist Republike Srpske 34,6 odsto i veći je za 3,3 odsto u odnosu na prethodni kvartal.

Foto: Capital

Na ovoj sjednici, kojoj je predsjedavala ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, istaknuto je da je postignuti dogovor veoma značajan za Srpsku zbog najpovoljnijeg procenta koeficijenta raspodjele od osnivanja UIO.

Time će budžet Republike Srpske realizovati više prihoda od indirektnih poreza u odnosu na prethodni kvartal, a ovo je značajno i zbog nastavka kontinuiteta usvajanja odluka u okviru Upravnog odbora UIO za svaki nadolazeći kvartal, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Novi privremeni koeficijenti koji su utvrđeni na osnovu podataka o krajnjoj potrošnji prema prijavama PDV-a, za Federaciju BiH će iznositi 61,85 odsto, a za Brčko distrikt 3,55 odsto ukupnih prihoda od indirektnih poreza.

“Porast prihoda od indirektnih poreza, koji pokazuju znakove ekonomskog oporavka od posljedica pandemije, te konstruktivni razgovori u Upravnom odboru UIO ohrabruju da će u budućem radu fokus biti na poboljšanju efikasnosti sistema indirektnog oporezivanja, većih prihoda u budžetima i krajnjeg efekta u većem privrednom rastu, od kojeg će imati koristi svi građani”, navedeno je u saopštenju. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here