Home Crna hronika Kod migranata pronađene sjekire i noževi

Kod migranata pronađene sjekire i noževi

0


Pripadnici policije USK izvršili su danas u jutarnjim satima pretres prihvatnog centra na lokalitetu Vučjak, gdje je smješteno oko 800 migranata i ova akcija je imala preventivni karakter, istakli su u MUP-u USK.

U ovoj akciji, koja je trajala od sedam do 10 sati sudjelovalo je oko 100 pripadnika Jedinice za podršku, kao i redovnih policijskih snaga, te je izvršen kompletan pretres migranata, njihovih ličnih stvari kao i šatora u kojima borave.

„Akcija je obavljena na osnovu naredne Općinskog suda u Bihaću u sklopu istrage o slučaju nedavnog ubistva na Vučjaku i pronalaženja određenih materijalnih dokaza. Također, iskoristili smo to kako bismo od migranata oduzeli određena sredstva i predmete koji mogu poslužiti u vršenju krivičnih djela“, istakao je portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, tokom akcije pronađeno i izuzeto hladno oružje u vidu noževa, sjekira, metalnih palica i sličnih predmeta.

Tokom akcije nisu zabilježeni incidenti, a bezbjedonosnu situaciju na Vučjaku u policiji ocjenjuju zadovoljavajućom i pod kontrolom.

„Situacija se može tako karakterisati, obzirom da sem pomenutog ubistva nemamo neke krupnije incidente. Međutim, treba imati u vidu da se ovdje, na vrlo malom prostoru nalazi više stotina muškaraca i da je situacija nepredvidiva. Očekivati je da se ona počne pogoršavati dolaskom hladnijih dana i lošeg vremena“, kaže Šiljdedić za „Nezavisne“.

Podsjećamo da se prije desetak dana u ovom prihvatnom centru dogodilo ubistvo, te da je tada ubijen 19-godišnji migrant iz Pakistana, dok su još dvojica zadobili tjelesne povrede.

Ovo krivično djelo se dogodilo u jednom od šatora kada je došlo je do sukoba između više migranata iz Sirije i Pakistana. Tom prilikom došlo je do upotrebe noža, te su 19-godišnjem Pakistancu nanesene povrede u predjelu stomaka od kojih je preminuo na licu mjesta.

U tučnjavi je povrijeđen još jedan Pakistanac, kao i Sirijac za kojeg se sumnja da je izvršilac krivičnog djela i protiv njega se vodi istraga.

nezavisne.com

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of