Home Vijesti KO SU GUBITNICI IZBORA U SRBIJI Bili su poslanici i po više...

KO SU GUBITNICI IZBORA U SRBIJI Bili su poslanici i po više od 15 godina, A SADA PAKUJU KOFERE

0

Parlamentarni izbori su završeni, glasovi se zbrajaju, i već je poznato ko bi mogao da u naredne četiri godine zauzme skupštinske klupe.
Međutim, zna se i ko u njima sasvim sigurno neće sjediti, a znamo ih i iz prošlog, ali i ranijih saziva i političkog života uopšte.
Tačnije, osim SNS i SPS, jedina stranka koja ulazi u parlament je SPAS, dok su sve ostale, prema preliminarnim rezultatima, za sada van njega.
Tako, u Skupštini Srbije poslanik više neće biti Zoran Živković, bivši premijer i lider Nove stranke, piše Blic.
Koalicija na čijem je čelu osvojila je 0,3 odsto glasova.
Naredni saziv biće i bez poslanika Dveri, u prvom redu lidera ovog pokreta Boška Obradovića, ali i još nekoliko poslanika ovog pokreta.
Van parlamenta biće i Srđan Nogo, nekadašnji poslanik Dveri, koji je u međuvremenu postao samostalni poslanik, koji je ilustracije radi veče pred izbore imao ideju da uđe u Skupštinu i u njoj izglasa novu vladu.
Demokrate takođe više neće sjediti u skupštinskoj sali, tako da u njoj više neće biti ni Balše Božovića, kao ni Aleksandre Jerkov.
Takođe, iz Skupštine, poslije dugo, dugo vremena izlazi i Gordana Čomić, koja je upravo zbog izlaska na izbore raskrstila sa strankom čija je članica bila više od 20 godina, i koja se posljednjih mjeseci priklonila koaliciji UDS, koja je pak uspjela da osvoji tek jedan odsto glasova.
Možda ne iz političkog života, ali iz parlamenta odlazi i lider SRS Vojislav Šešelj kao i njegovi radikali.
Osim njega, pinkle kupi i Vjerica Radeta, kao i Nataša Jovanović, perjanice SRS, dobro poznate javnsti po skupštinskim performansima, naročito iz ranijih saziva, poput bacanja kletvi i gađanja cipelama.
Pokret DJB je četiri godine proveo u parlamentu, ali je i za njega došlo vrijeme, ako je suditi po preliminarnom rezultatu od 2,6 odsto.

To znači da iz Skupštine odlazi Saša Radulović, kao nekoliko poslanika DJB, koji su na ovim izborima nastupili pod nazivom “Suverenisti”.
Još jedan politički “metuzalem” odlazi iz parlamenta – lider LDP Čedomir Jovanović.
Njegova lista “Koalicija za mir” takođe se nije proslavila na izborima na kojima je, prema preliminarnim rezultatima, osvojila 0,3 odsto.
Ni Marinika Tepić više nije poslanica, jer stranka čija je sada članica SSP nije ni učestvovala na izborima.
Pročitajte još:ČEDA JOVANOVIĆ VAN PARLAMENTA Koalicija na čijem je čelu nije osvojila NI JEDAN ODSTO GLASOVANAJUBJEDLJIVIJA POBJEDA IKADA SNS osvojio 75 odsto mandata, još samo dvije liste preko cenzusaAKO NE IDE U BiH, MOŽE PREKO DRINE Bivši političar iz RS postaje poslanik u Skupštini Srbije
Lider LSV Nenad Čanak od početka je bio protiv bojkota izbora, pa je zajedno sa partijom na čijem je čelu odlučio da na njima učestvuje u okviru liste UDS.
Međutim, jedan odsto osvojenih glasova govori da i on odlazi iz republičkog parlamenta.
Ni nekadašnja predsjednica DSS, a danas funkcionerka Narodne stranke Sanda Rašković Ivić više neće biti poslanica.
Njena stranka takođe nije učestvovala na izborima.
Samostalni poslanik i profesor Poljoprvrednog fakulteta Miladin Ševarlić, takođe je završio svoj četvorogodišnji mandat sa prestankom rada starog saziva.
Iako je bio na listi koju su predvodili predsjednici opština Čajetina i Topola, ona je ipak osvojila 0,9 odsto glasova, što u prevodu znači da ne ulazi u Skupštinu Srbije.
Isti slučaj je i sa Markom Đurišićem i Nenadom Konstantinovićem, nekada demokratama, koji su se potom priklonili SDS Borisa Tadića, i koji su prije nekoliko mjeseci praktično napustili ovu stranku koja je bojkotovala izbore, kako bi na njih izašli, samo na listi UDS.
Klupe DS u parlamentu više neće grijati ni Radoslav Milojičić Kena, kao ni Nataša Vučković ni Goran Ćirić, svi iz redova demokrata.
Isti slučaj je i sa Dragoljubom Mićunovićem, koji je u ovom poslednjem sazivu takođe bio poslanik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Iako se nalazi na desetodnevnom zasluženom odmoru, tokom kojeg je rekao da se neće pojavljivati u javnosti, zbog sve većeg broja oboljelih od …
VIŠE

Koalicija koju predvodi Liberalno demokratska stranka Čedomira Jovanovića LDP je na izborima u Srbiji, i prema preliminarnim rezultatima, osvojila …
VIŠE

U Srbiji su juče održani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Prema preliminarnim rezultatima ubedljivu pobedu na izborima odneo je SNS sa …
VIŠE

Juče su u Srbiji održani parlamentarni izbori na kojima je apsolutnu pobjedu odnijela Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića na čijoj se …
VIŠE

Bosna i Hercegovina – zemlja koja države nema. Svetlana Cenić, ekonomski …
VIŠE

Mrtav pijan, vozeći iznad ograničenja, izazvao nesreću u kojoj je ugrozio život tri osobe. Ognjen Kuzmić, košarkaš Crvene …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)