Home Biznis Klub visokih peta: Žene su uspješniji preduzetnici

Klub visokih peta: Žene su uspješniji preduzetnici

0

BANJALUKA – Kvalitet ženskog preduzetništva sve je više prepoznat u društvu, a žene su se pokazale kao izuzetno uspješni preduzetnici, lideri i stručnjaci.

„Bisnode Klub Visokih peta“ organizovao je danas u Banjaluci neformalno druženje poslovnih žena gdje se iskazala prilika za novo upoznavanje, razmjenu iskustva i predstavljanje svojih projekata.

Direktorica preduzeća “Prijedorčanka” Ljiljana Vukelić istakla je da žene imaju potpuno drugačiji pristup te da mnogo više brinu o zaposlenima, uvode inovacije, podstiču timski rad.

“Kada sam stupila na ovu funkciju, u početku je to bilo pomalo skeptično. Svi muškarci su htjeli nešto da mi pokažu, da mi pomognu, jer smatraju da mogu bolje da odrade određene zadatke. Međutim, danas se pokazalo da smo mi žene zapravo one koje podstiču timski rad, povezuju se, razvijaju nove ideje”, rekla je Vukelić.

Privredna komora Republike Srpske prepoznala je kvalitet ženskog preduzetništva I samim tim već tri godine organizuje konferenciju preduzetništva žena.

“U Republici Srpskoj je oko 28 odsto žena u preduzetništvu, čak njih 50 je član Privredne komore RS. Već treću godinu za redom organizovali smo konferenciju preduzetništva žena gdje smo okupili čak 220 učesnica, što je pokazatelj koliko su one uključene u poslovni svijet”, rekla je Jelena Rodić član Privredne komore RS.

Menadžerica za logistiku “Gazprom” Mirjana Sladojević navela je da u njihovoj kompaniji veoma bitne funkcije obavljaju upravo žene.

Rodna ravnopravnost je nešto što je kod nas na veoma visokom nivou. Žene su inače osobe koje su lojalne, ako im se nešto dopada i ako se vide u tome one će se čvrsto držati toga, čak pokušati predstaviti u što boljem svjetlu. Samo u Sarajevu pet benzinskih stanica vode žene”, kazala je Sladojević.

Osim njih, o svojim poslovnim uspjehima pričale su i direktor proizvodnje “Krajina Klasa” Dragana Popara, direktorica kompanije “ITD marketing” Vesna Krminac, zo menadžer “AVON-a BiH” Snježana Vasković, Vlasnica kompanije “Tussilago” Dušana Tanasić, vlasnica preduzeća “Milica I Mirela” i vlasnica Brenda “NZP” Tijana Štrkić.

Klub visokih peta

„Bisnode Klub Visokih peta“ je bussines network event posvećen poslovnim ženama – platforma za stvaranje novih poslovnih prilika, sa ciljem pružanja značajnih poslovnih informacija i kontakata, koja motiviše žene da budu aktivnije i samosvjesnije.

CAPITAL: Dragana Eremija

Ključne riječi:& & , , , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of