Home Biznis Klokić: Srpska investitorima nudi zdrav privredni ambijent

Klokić: Srpska investitorima nudi zdrav privredni ambijent

0

17.03.2021. / 14:54

NOVI SAD – Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je danas u Novom Sadu da Srpska investitorima iz Srbije i inostranstva nudi zdrav privredni ambijent u koji se isplati ulagati.

foto: Glas Srpske

“Srpska investitorima prije svega nudi dobar privredni ambijent posebno kada je riječ o dobrim lokacijama i blizini velikih tranzitnih pravaca i aerodroma. Mnoge lokalne zajednice Srpske imaju poslovne zone koje omogućavaju jeftinu kupovinu zemljišta. Investitorima se nude i poreske olakšice u vidu startapova, kao i brojne druge povlastice”, rekao je Klokić.

On je novinarima u Novom Sadu prije sastanka sa pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandrom Sofićem, rekao da je cilj tog sastanka razmjena iskustava i znanja koje AP Vojvodina ima kada su u pitanju evropske integracije.

“Biće riječi i o načinima korišćenja fondova EU, ali i obuci zaposlenih u ministarstvu na čijem sam čelu, koje bi vršio pokrajinki sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu”, rekao je Klokić.

On je istakao da Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske i Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu već duže vrijeme uspješno sarađuju.

“Osnov za saradnju je Protokol između Vlada Srpske i Pokrajinske vlade potpisan 2017. godine. Treba reći da smo kroz projekte prekogranične saradnje aplicirali iznos od preko dva miliona evra sa našim aplikantima i uvjeren sam da će ta uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu”, rekao je Klokić.

Sofić je rekao novinarima da je jačanje institucionalne saradnje Srpske i Vojvodine tijesno povezano sa efikasnim pristupom fondovima prekogranične saradnje, kao i drugim fondovima EU.

Prema njegovim riječima, Vojvodina ima institucionalni okvir za pristup evropskim fondovima.

“Reč je o Fondu Evropski poslovi osnovanom 2010. godine čija je delatnost upravo vezana za privlačenje investicija iz tih fondova”, rekao je Sofić.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i šef Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađan Cicović, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo i predstavnici Fonda “Evropski poslovi”. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here