Home Biznis Klokić se oglasio o trošenju budžetskog novca u ženinom restoranu

Klokić se oglasio o trošenju budžetskog novca u ženinom restoranu

0

30.03.2023. / 14:33

BANJALUKA – Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić ne vidi ništa sporno u činjenici što budžetski novac troši u restoranu svoje supruge u Prnjavoru.

Foto: Ustupljena fotografija

Podsjećamo, Klokić je najviše novca za reprezentaciju u prošloj godini potrošio u cafe – restoranu “Havana”, kojim upravlja preduzeće “Varadero”, a čiji je suvlasnik Biljana Cvijanović Klokić.

“Varadero” je u prošloj godini ministarstvu fakturisao 13 računa, sa iznosima između 35 i 480 maraka, ukupne vrijednosti 2.431,27 KM.

Iz njegove službe za odnose s javnošću kažu da treba imati u vidu činjenicu da ministar stanuje u Prnjavoru, kao i da radi prekovremeno.

S obzirom na to da nosiocima važnih funkcija radne aktivnosti ne prestaju sa završetkom radnog vremena propisanog za državne službenike, veoma često se dešava da određeni radni sastanci budu održani i u mjestu stanovanja ministra, izvan radnog vremena i tokom vikenda”, kazali su u ovom ministarstvu.

Dodaju da treba imati u vidu da izbor mjesta sastanka zavisi od osjetljivosti tema o kojima se razgovara na hitnim sastancima izvan kabineta ministra.

Tako je, na primjer, dio reprezentacije ministarstva, a koja je predmet vašeg interesovanja, potrošen tokom sastanaka sa potencijalnim investitorima koji planiraju da ulažu u Prnjavor”, zaključuju oni.

Kažu i da razumiju interesovanje javnosti po ovom pitanju, ali naglašavaju da je sve urađeno u skladu sa zakonima i propisima.

Podsjećamo, restoran “Havana” je otvoren prošle godine. U decembru su ga posjetili inspektori Poreske uprave koji su zbog neizdavanja fiskalnih računa izrekli kaznu od 10.000 maraka.

CAPITAL: D. M.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)