Home Biznis Kajkut tužio CAPITAL zbog „uvrede ugleda i časti“

Kajkut tužio CAPITAL zbog „uvrede ugleda i časti“

0

30.05.2022. / 14:46

BANJALUKA – Bivši direktor Doma „Rada Vranješević“ i aktuelni vršilac dužnosti zamjenika direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS (RHMZ) Vladimir Kajkut tužio je portal CAPITAL tvrdeći da smo mu objavom teksta „Nakon skandala u Domu dobio direktorsku fotelju u RHMZ“ povrijedili ugled i čast.

Foto: TV K3 / Youtube

Podsjećamo, Kajkut je početkom februara podnio ostavku na poziciju direktora Doma „Rada Vranješević“ nakon prijavljenih slučajeva zlostavljanja djece u ovoj ustanovi, ali na novu funkciju nije dugo čekao i već je krajem marta postavljen za  vršioca dužnosti zamjenika direktora RHMZ, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu Nakon skandala u Domu dobio direktorsku fotelju u RHMZ.

Nezadovoljan time što smo spomenuli skandal koji je za vrijeme njegovog mandata potresao Dom „Rada Vranješević“, Kajkut je redakciji CAPITAL-a uputio demanti, koji smo objavili na ovom LINKU.

Objava demantija Kajkutu očigledno nije pomogla, pa je odlučio da, kako on to vidi, pravdu potraži i putem suda.

U tužbi je, između ostalog naveo, da CAPITAL u tekstu neosnovano i bez pravosnažnih presuda vezuje ličnost tužitelja kao odgovorno lice za skandalozne slučajeve zlostavljanja djece u Domu.

Navodi da je zbog našeg pisanja morao da potraži i pomoć psihijatra.

„Pri tome tuženi svjesno i namjerno iznosi netačnu informaciju u naslovu članka da je tužitelj dobio direktorsku fotelju, iako je tužitelj imenovan za v.d. zamjenika direktora ove ustanove na određeno vrijeme“, još jedna je od Kajkutovih zamjerki na naš tekst.

Kako Vladimir Kajkut gleda na slobodu medija govori njegov stav da novinari ne trebaju ni o čemu pisati dok se ne donese pravosnažna presuda.

Portal CAPITAL je u tekstu iznio činjenice da su slučajevi zlostavljanja prijavljeni, što je samo po sebi skandal koji se desio za vrijeme njegovog upravljanja Domom.

Takođe, zamjerku ima i na to što smo naveli da je „RHMZ jedna od najaktivnijih institucija u RS kada je u pitanju zapošljavanje po stranačkoj i rodbinskoj liniji“ , navodeći da smo ga na taj način „svjesno i namjerno predstavili kao lice koje je zaposleno na osnovu stranačke i rodbinske linije, a ne po osnovu zakonski propisane procedure“.

CAPITAL je ovom rečenicom samo želio da podsjeti kako se do posla dolazi u Zavodu, a nijednim riječju nismo spomenuli kako je on tu došao.

Očigledno nismo ni morali jer se Kajkut, inače član SNSD-a, i sam u tome prepoznao.

Pozivamo Kajkuta da nam, pored demantija i tužbe, dostavi i dokaze na osnovu kojih se to kompetencija baš on kvalifikovao za fotelju u Zavodu, te koje su kvalifikacije imali drugi kandidati za tu poziciju.

CAPITAL

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)