Home Vijesti JOŠ JEDAN POTPREDSJEDNIK PROTIV AĆIMOVIĆA Hoće li DNS morati da predloži NOVOG...

JOŠ JEDAN POTPREDSJEDNIK PROTIV AĆIMOVIĆA Hoće li DNS morati da predloži NOVOG KANDIDATA?

0

BANJALUKA – Osim Darka Banjca, još jedan potpredsjednik DNS, Nenad Nešić, ne slaže se sa odlukom stranke da Draško Aćimović bude kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, saznaje Srpskainfo od izvora u DNS.
Kako smo juče objavili, Banjac je bio izrazito nezadovoljan odlukom vrha stranke da za ministra kandiduje Aćimovića jer je on pridošlica, a ne kadar od povjerenja DNS.
Saznajemo da Banjac nije usamljen, da i Nešić dijeli isti stav, te da nije isključeno da organi DNS ponovo glasaju o kandidatu.
– Milorad Dodik, lider SNSD, najače stranke u koaliciji, najblaže rečeno nije zadovoljan kandidatom DNS koji zajedno sa budućim ministrima iz SNSD, Stašom Košarcem i Vojinom Mitrovićem, treba da nastupa jedinstveno u Savjetu ministara BiH. U slučaju da Dodik od DNS zatraži da predlože novog kandidata, o čemu se spekuliše, tada bi lider DNS Marko Pavić morao da bira: na jednoj strani su dvojica potpredsjednika, Banjac i Nešić, koji računaju da bi iza njih u takvoj situaciji stala većine regionalnih odbora DNS, a na drugoj strani je Aćimović, odnosno banjalučki odbor DNS koji ga je predložio po kumovskoj i finansijskoj liniji – tvrdi izvor Srpskainfo.
Podsjećamo, Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza juče je odlučilo da predloži Draška Aćimovića kao kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.
Inače, Aćimović je bivši ambasador BiH u Belgiji, nekadašnji kadar SDP BiH i kum biznismena Vedrana Jarića.
Aćimović kaže da je u međuvremenu napustio SDP „zbog neslaganja sa njihovom politikom prema Republici Srpskoj“ i prešao u DNS.
Let’s block ads! (Why?)