Home Vijesti Još 14 osoba zaraženo virusom korona u Srpskoj

Još 14 osoba zaraženo virusom korona u Srpskoj

0

BANJALUKA – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 398 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o devet muških i pet ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe i 10 srednje životne dobi.
Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Šamca, po dvije iz Zvornika, Modriče i Doboja i po jedna iz Banjaluke i Dervente.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.516 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.043 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 30.116 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih je 65, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 20, a u opštim bolnicama 45.
Na Odjeljenju COVID 19 UКC-a RS hospitalizovano je 17 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok su u izolaciji dva pacijenta.
Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 61.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 971 osoba, a nadzor je završen kod 34.912 osoba.

Let's block ads! (Why?)