Home Vijesti Jerinić: Auto-put će biti žila kucavica prema Beogradu za sve građane Republike...

Jerinić: Auto-put će biti žila kucavica prema Beogradu za sve građane Republike Srpske

0

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da izgradnjom auto-puta Banjaluka-Beograd ova lokalna zajednica, uz željezničko, postaje i drumsko čvorište i da sa svim pratećim benefitima za investitore postaje najinteresantnija destinacija za ulaganje u BiH.
– Doboj postaje raskršće auto-puteva i za sve građane Doboja i Republike Srpske to će biti žila kucavica prema Beogradu – rekao je Jerinić.
On je istakao da gradnjom mreže auto-puteva građani ostvaruju brojne benefite samim time što se izvode radovi, otkupljuje zemljište i investira.
Jerinić je ocijenio da je povezivanje sa Srbijom u interesu svih i da se globalno smanjuje jedna granica, što će ubrzati protok robe i putnika.
– To je od kapitalnog značaja za čitavu Republiku Srpsku – rekao je Jerinić.
Osim toga, kaže Jerinić, izgradnjom petlji koje Doboj spajaju na auto-put “9. januar” i Koridor “Pet-ce” prema Svilaju, Sarajevu i Beogradu, sigurno će gradu dati dodatnu razvojnu šansu.

Jerinić je rekao da se u narednom periodu od Doboja do Sarajeva može doći za oko sat vremena, do Beograda i Zagreba za oko dva sata, a do Banjaluke za manje od sat vremena.
– Doboj tako postaje logističko mjesto, odnosno baza za razvoj, jer sigurno da investitori vode računa o transportu i plasmanu proizvoda u okolnostima kada vam je tržište blizu – ističe Jerinić.
On kaže da ova lokalna zajednica u narednom periodu očekuje i brojne benefite jer je željezničko čvorište, a uskoro se završava restrukturisanje kompanije “Željeznice Republike Srpske” čije je sjedište u Doboju.
– Već imamo potencijalnog investitora iz Austrije koji želi da u Doboju napravi logistički centar kontejnerskog transporta. Na Vladi Srpske je da u narednom periodu donese odluku o koncesiji nad zemljištem koje je u vlasništvu “Željeznica” – rekao je Jerinić.
On je istakao da će navedeni transportno-logistički centar dati značajnu razvojnu šansu Doboju s obzirom na pozitivna iskustva iz Poljske i Rumunije, u kojoj investitor iz Austrije već ima takve terminale.
Jerinić je najavio da će se ubrzo pristupiti izgradnji terminala, a da će Gradska uprava preduzeti nephodne aktivnosti da se infrastrukturno može prići navedenoj lokaciji.
– Po izgradnji terminala očekujem i veću zainteresovanost investitora za Doboj, jer će biti u prilici da svoj proizvod brzo transportuju drumskim i/ili željezničkim saobraćajem – rekao je Jerinić i ukazao da će transportni koridor biti povezan i sa lukama Ploče i Rijeka.
On kaže da je Doboju u interesu da bude atraktivan investitorima koji bi svoju proizvodnju i sjedište preduzeća smjestili u ovu lokalnu zajednicu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne smije više da priča o novim povlačenjima priznavanja nezavisnosti jer će, “ovi …
VIŠE

Predstavnici ruske kompanije ranije su najavili da bi remont Rafinerije mogao biti završen i Rafinerija biti pogonski spremna za proizvodnju …
VIŠE

Okružni sud Banjaluka, na iznenađenje svih, odlučio je da Aleksandri Reljić, vrati „mercedes“ vrijedan 200.000 KM, iako ga je sud u Prnjavoru …
VIŠE

U Republici Srpskoj je u septembru u prosjeku svaki dan posao našla 171 nezaposlena osoba. Duško Milunović, ministar rada …
VIŠE

Grupa poslanika uputiće iduće sedmice zahtjev kolegijumu Predstavničkog doma BiH za sazivanjem posebne sjednice tog doma u cilju njegove …
VIŠE

Albanija se protivi razmjeni teritorija Kosova i Srbije, izjavio je kandidat za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti nakon sastanka u …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)