Home Vijesti Jednog policajca udario vratima, drugog pokušao pregaziti automobilom

Jednog policajca udario vratima, drugog pokušao pregaziti automobilom

0

BANJALUKA – Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, uhapsili su lice inicijala S.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.
“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 01.01.2020. godine u 22,40 slobode su lišili lice inicijala S.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje”, saopšteno je iz PU Banjaluka.
“Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka zaustavili su i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R. te nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, istom je saopšteno da je lišen slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola, nakon čega je isti je odbio zakonito izdato naređenje policijskih službenika na način da je sjeo u svoje vozilo, dao se u bjeg, te naglim startovanjem istog napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote. Takođe, prilikom navedene radnje isti je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. Istom radnjom S.R. je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju”, navode iz policije
U cilju zaštite svog života i života drugih lica policisjki službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu.
Prilikom navedenog događaja policijski službenik je zadobio tjelesne povrede, te mu je na UКC RS ukazana ljekarska pomoć, a lice S.R. je neposredno nakon bjega lišen slobode u blizini lica mjesta.
U toku je kriminalistička obrada nad licem.
O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da policijski službenici preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela.
Kako ATV nezvanično saznaje radi se o Slobodanu Račiću koji je od ranije poznat policiji, a nedavno je izašao iz zatvora.

Let’s block ads! (Why?)