Home Biznis Jedan Golijan zamijenio drugog na mjestu direktora ŠG „Visočnik“

Jedan Golijan zamijenio drugog na mjestu direktora ŠG „Visočnik“

0

18.02.2022. / 16:11

HAN PIJESAK – Novi direktor šumskog gazdinstva (ŠG) “Visočnik” u Han Pijesku je Vujadin Golijan, ovlašćenja su prestala Janku Golijanu koji je ranije, u isporuci drvnih sortimenata, favorizovao svoju bivšu firmu „Silvanus“.

Foto: Srna

Izmjena lica ovlašćenih za zastupanje kod ŠG “Visočnik” izvršena je kod Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu.

“Prestaju ovlašćenja za zastupanje Janku Golijanu. Šumsko gazdinstvo “Visočnik” Han Pijesak zastupaće Vujadin Golijan, v.d. direktora, sa ograničenim ovlašćenjima”, naveli su u sudu.

Podsjećamo, portal CAPITAL pisao je kako prioritet u isporuci drvnih sortimenata godinama u tom šumskom gazdinstvu ima isključivo firma „Silvanus“ iz koje je Janko Golijan formalno izašao prije dolaska na funkciju direktora ŠG, ali sa kojom je i dalje upravljao.

Od kada je Golijan postao šef u gazdinstvu, „Silvanus“ je dobijala sve veće ugovorene količine trupaca, koji su se redovno isporučivali, a firma pravila, iz godine u godinu, milionski prihod.

Golijan je za CAPITAL rekao da nije istina da je firma “Silvanus” njegova, ističući da je prodao kada je konkurisao za direktora Šumskog gazdinstva.

Detalje možete pročitati u tekstu “Za ŠG „Visočnik“ prioritet direktorova pilana”.

Janko Golijan, koji je i predsjednik lokalnog SNSD-a, bio je u fokusu javnosti u oktobru prošle godine kada je objavljeno da je napadnut od strane Milorada Mikija Radulovića koji je dugogodišnji član opštinskog odbora SNSD-a.

CAPITAL: S. Šurlan

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)