Home Vijesti JASNA PORUKA Majkić: Izabrati Savjet ministara, pa će Parlament raditi PUNIM KAPACITETOM

JASNA PORUKA Majkić: Izabrati Savjet ministara, pa će Parlament raditi PUNIM KAPACITETOM

0

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je jasno poručio da treba završiti sa procedurama izbora predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara u skladu sa zakonom, te da će tek tada Parlamentarna skupština BiH raditi u punom kapacitetu, izjavila je delegat u Domu naroda u parlamenta BiH Dušanka Majkić.
Majkićeva, koja je i član Glavnog odbora SNSD, navela je da je to i stav ključnih ljudi EU, napominjući da Godišnji nacionalni program (ANP) nije i ne može biti uslov formiranja Savjeta ministara.
– Naivna su bila očekivanja nekih da će Parlamentarna skupština donositi odluke na osnovu “vizija” odlazećeg Savjeta ministara – rekla je Majkićeva za Oslobođenje. Ona je naglasila da SNSD nema namjeru nikog ništa da moli, te da će adekvatno odgovoriti onima koji misle držati poluge vlasti za koje nisu dobili podršku naroda.
Na pitanje koliko je realna priča o novoj parlamentarnoj većini na nivou BiH, Majkićeva je istakla da bi SDA da je tako već odavno “prigrlila” iste partnere iz Republike Srpske i formirala novi saziv Savjeta ministara.

– Preslaba su pleća SDS i PDP da bi mogli odlučiti o bilo čemu. Čak i kad bi (lider SDA Bakir) Izetbegović obezbijedio 22 glasa u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i dobio podršku za novi Savjet ministara, kako će dalje? Uzalud se (lider SDS) Mirko Šarović svakodnevno nudi, uzalud srpski ministri ispunjavaju njegove političke želje – ocijenila je Majkićeva.
Govoreći o odnosima SNSD i DNS, Majkićeva je izrazila uvjerenje da će dugogodišnje partnerstvo dvije stranke biti nastavljeno jer je potvrđeno i u teškim vremenima.
– Čvrsto sam uvjerena da su na gubitku svi oni koji se unaprijed raduju lošem ishodu pregovora ove dvije stranke. Neće ih dočekati – poručila je Majkićeva.
Ona je istakla da trenutna neslaganja neće kumovati promjeni parlamentarne većine na nivou BiH, napominjući da je svjesna da ima mnogo onih koji stalno traže pukotinu i slabost kojima bi SNSD i njegovim partnerima iz Republike Srpske otupili oštricu političke borbe.
– Uzalud im je to. Sasvim sam sigurna da nema tog političkog poteza koji naši protivnici mogu povući, a da ga već nismo predvidjeli ili osujetili. Valjda zbog toga i trajemo u političkom životu toliko dugo i tako uspješno – istakla je Majkićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija ocijenio je da se pritiscima na VSTS pokušava uspostaviti kontrola nad …
VIŠE

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je da je na njega bilo pritisaka od pojedinih političkih subjekata da se potpiše sporazum o …
VIŠE

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić preko Tvitera je obećao da će platiti dug za struju šestočlane porodice Dušanić iz …
VIŠE

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dvije godine na vlasti potrošili 672.223 evra, piše prištinska …
VIŠE

“Vlast bi najviše voljela da se Narodna skupština pretvori u klub književnika.” Miladin Stanić, predsjednik Kluba SDS u …
VIŠE

Policija izazvala ogorčenje javnosti zbog podnošenja izvještaja protiv djevojke koja je snimila tuču i pomogla u rasvjetljavanju krivičnog …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)