Home Biznis Izrael ponovo otvorio granice za turiste

Izrael ponovo otvorio granice za turiste

12

23.05.2021. / 15:31

JERUSALIM – Izrael je danas ponovo otvorio granice za strane turiste nakon pada broja zaraženih virusom korona, ali je upozorio da će biti potrebno vrijeme da se oživi turistička industrija.

Foto: Pixabay

U okviru ublažavanja mjera restrikcije Vlada je počela sa primjenom plana puštanja malih grupa turista iz zemalja u kojima se koriste odobrene vakcine.

Ministar turizma Orit Farkaš-Hakohen rekao je da Ministarstvo radi na tome da se omogući ulaz većem broju turista kako bi se obnovio turistički sektor i kako bi se na posao vratilo više stotina hiljada ljudi.

Strane avio kompanije nastavljaju letove koji su suspendovani kada su palestinski militanti počeli sa raketnim napadima na Izrael. Primirjem je sada obustavljen sukob.

Međutim, registracija za plan Ministarstva turizma počela je tek prošle sedmice tako da će broj posjetilaca u početku biti ograničen.

“Vjerovatno će prve grupe posjetilaca doći početkom juna”, rekla je portparol Ministarstva turizma.

Izrael je 2019. godine posjetilo 4,55 miliona turista što je doprinijelo sa oko 7,1 milijardu dolara izraelskoj ekonomiji, većinom kroz mala i srednja preduzeća.

U okviru pilot programa koji traje do 15. juna Izrael će omogućiti ulaz za 20 grupa koju čini od pet do 30 turista iz država kao što su SAD, Britanija i NJemačka.

Još 20 grupa je na čekanju. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here