Home Vijesti IZETBEGOVIĆ: Vjerovatno neću ići u Beograd na sastanak sa Vučićem

IZETBEGOVIĆ: Vjerovatno neću ići u Beograd na sastanak sa Vučićem

0

SARAJEVO – Vjerovatno neću ići u Beograd ali sam spreman da se sastanem s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je danas prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović, dodajući da još ne zna kad i gdje bi se taj sastanak mogao desiti.
zetbegović je ovo rekao nakon nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD Matju Palmerom i direktorkom EEAS Angelinom Ajnhorst u Sarajevu.
Prije samo nekoliko dana Izetbegović je govorio drugačije.
– Nismo još uvijek precizno dogovorili sastanak. Postoje otpori da se ode na taj sastanak, ali ja ću na taj sastanak otići. Ja ću otići na svaki sastanak koji može spriječiti jedan loši scenario i mogu uticati da se stvari smire i idu u pravom smjeru – dodao je i rekao da mu mjesto sastanka nije bitno.

– Nije meni toliko važno. Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam kazao; da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumijemo, da uskladimo interes. Da nije bilo SNSD-a i Dodikove politike ovo bi bila skoro normalna zemlja danas, sa puno višim životnim standardom, bili bismo pred vratima EU i ušli bi u NATO, prenosi Kliks.

Prethodni tekstKakvo vrijeme nas očekuje narednih dana

Adblock test (Why?)