Home Vijesti Iz UKC Srpske apeluju na građane da se pridržavaju mjera zaštite od...

Iz UKC Srpske apeluju na građane da se pridržavaju mjera zaštite od korone

0

BANJALUKA – Povodom pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj izazvane novim korona virusom, zaposleni radnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske upućuju apel stanovništvu Srpske da se strogo pridržavaju mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije kako nebi došlo do preopterećenja zdravstvenog sistema pacijentima inficiranim korona virusom.
“Situacija sa brojem zaraženih novim korona virusom je veoma zabrinjavajuća pošto imamo veliki rast pacijenata pozitivnih na novi korona virus, ali i pacijenata sa težom kliničkom slikom, koji su priključeni na respiratore. Trenutno je na respiratore priključeno devet pacijenata, a posebno zabrinjava činjenica da se radi o sve više mlađih osoba koji se moraju priključiti na respiratore.
Primjetan je povećan broj hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Pozivamo građane Srpske da nose zaštitne maske posebno u zatvorenim prostorijama, ali i otvorenim prostorima, da vrše redovnu dezinfekciju te da smanje socijalne kontakte, kako ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih”, stoji u saopštenju radnika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Prethodni tekstIlija Petković – od Knina preko Karaburme do legendeSledeći tekstNAUČNICI TVRDE “Korona virus u BiH i Hrvatsku uvezen krajem januara s TURISTIMA IZ VUHANA” Let’s block ads! (Why?)