Home Vijesti ISTRAGA UBISTVA LANE BIJEDIĆ Policija PRONAŠLA AUTOMOBILE u Ljubuškom povezane sa zločinom

ISTRAGA UBISTVA LANE BIJEDIĆ Policija PRONAŠLA AUTOMOBILE u Ljubuškom povezane sa zločinom

0

MOSTAR – Istražioci u Hercegovini uvjereni su da bi ova sedmica trebala odmotati klupko i dovesti do ubica 19-godišnje Lane Bijedić. Posebno je zanimljivo da su pronađeni automobili u selima oko Ljubuškog, koje je policija povezala s ubistvom Mostarke koja je u prije devet dana nađena u rijeci Studenčici.
Kako su za Klix potvrdili u Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona policija fokusiarala se na najmanje dva automobila koja se dovode u vezu s misterioznim ubistvom.
Čeka se njihovo izuzimanje te vještačenja koje bi trebale odgnotnuti ko je i vođen kojim motivom ubio Lanu te kobne nedjelje.
Sve je sada na istražiocima iz Zapadno hercegovačkog kantona koji vode proces jer je tijelo pronađeno na njihovoj teritoriji. Posloženi su i snimci, izuzet telefon i kompjuter žrtve te se očekuju rezultati vještačenja.
Kako su otkrili izvori bliski istrazi problem predstavlja Lanin telefon Ajfon, koji policijski vještaci teže otvaraju, nego telefone koji rade na android operativnom sistemu.
Poznato je da se Lana, iz još uvijek neutvrđenih razloga te nedjelje zaputila prema Čapljini. Da se iz Mostara dovezla autobusom te pješačila šest kilometara u pravcu kružnog toka kod Zvirovića.
Podsjećamo, tijelo Lane Bijedić pronašao je ribar u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Obdukcija je pokazala da se bez sumnje radi o ubistvu. Lana je u četvrtak ispraćena iz Mostara, a dan kasnije je kremirana u Beogradu.

Prethodni tekstNovakova 273 nedjelja na čelu ATP karavana, Nadal sve bliže Let’s block ads! (Why?)