Home Magazin Instagram će zahtijevati unos datuma rođenja pri registraciji novih korisnika

Instagram će zahtijevati unos datuma rođenja pri registraciji novih korisnika

0

Instagram će zahtijevati od svojih novih članova da pri registraciji obavezno unesu datum rođenja jer planira uvesti više sadržaja koji su prilagođeni određenim uzrastima.

Ova društvena mreža za dijeljenje fotografija već zahtijeva da korisnici imaju najmanje 13 godina da bi kreirali račun, piše BBC News.

Traženje datuma rođenja pomoglo bi kompaniji da izbjegne ciljanje oglasa određenih proizvoda koji nisu namijenjeni djeci. Te informacije pomoći će Instagramu da zaustavi prikazivanje reklama za kockanje, alkohol i proizvode za kontrolu rađanja.

Međutim, iz Instagrama su rekli da oglašavanje ne stoji iza promjene, a naveli su i to da će u narednim sedmicama ohrabriti mlade korisnike da prilagode postavke privatnosti.

– Traženje ovih podataka pomoći će u sprečavanju djece da se pridruže Instagramu, pomoći će nam da mladima budemo sigurniji i omogućićemo bogatije sadržaje koji su prilagođeni određenim uzrastima – objavila je kompanija na svom blogu.

Razumijevanje dobne skupine poprilično je važno za posao koji rade, saopštili su, i to ne samo da bi stvorili iskustva primjerena uzrastu već i ispunili dugogodišnje pravilo da ne dopuštaju pristup djeci.

Prethodni tekstEvo kako stoje stranke, a kako kandidati u Bijeljini
Sledeći tekstObrazovanje u BiH treba na popravni

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of