Home Biznis Industrijska proizvodnja u julu manja za 2,3 odsto

Industrijska proizvodnja u julu manja za 2,3 odsto

307

26.08.2021. / 16:43

SARAJEVO – Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) u julu bila je manja za 2,3 odsto u odnosu na jun, dok je u julu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, veća za 10,2 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

izvor: Nezavisne novine

Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u julu bila je veća za 2,6 odsto u odnosu na jun, kapitalnih proizvoda veća za 0,5 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju bila manja za 8,9 odsto, intermedijarnih proizvoda manja za 5,1 odsto, a energije manja za 5,1 odsto.

U julu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja kapitalnih proizvoda bila je veća za 27,9 odsto, intermedijarnih proizvoda veća za 11,6 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 8,4 odsto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 8,3 odsto, dok je proizvodnja energije bila manja za 1,7 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom u julu bila je veća za 4,2 odsto u odnosu na jun, dok je u vađenju ruda i kamena bila manja za 7,3 odsto, a u prerađivačkoj industriji manja za 1,4 odsto.

U julu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u prerađivačkoj industriji bila je veća za 14,3 odsto, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća za 0,2 odsto, dok je u vađenju ruda i kamena bila manja za četiri odsto. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here