Home Vijesti INCKO O IMENOVANJU TEGELTIJE “Dobrodošao pomak na koji je čekano 13 mjeseci”

INCKO O IMENOVANJU TEGELTIJE “Dobrodošao pomak na koji je čekano 13 mjeseci”

0

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je da je imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara dobrodošao pomak i korak na koji je BiH čekala 13 mjeseci.
– Sada je deblokiran proces formiranja vlasti. Političari mogu početi da rade svoj pravi posao i fokusiraju se na reforme kako bi poboljšali život građana i poveli zemlju naprijed – istakao je Incko.
Govoreći o Programu reformi BiH koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, Incko je naglasio da BiH treba da sprovodi ciljeve spoljne politike koje je sama donijela, te čini sve što je u skladu s tim i s njenim zakonskim obavezama.

– Kurs za BiH jasno je utvrđen Zakonom o odbrani, Strategijom spoljnih poslova i odlukom Predsjedništva BiH – izjavio je Incko za Nezavisne novine.
Odgovarajući na pitanje da li će on biti posljednji visoki predstavnik, Incko je rekao da je dobro poznato šta je potrebno učiniti da bi OHR bio zatvoren.
– To znaju i vaši političari. Ukoliko BiH želi da se manje oslanja na međunarodnu superviziju, svi ciljevi i uslovi moraju brzo biti ispunjeni. Program pet plus dva za zatvaranje OHR-a moraju sprovesti političari, a ne OHR. Tada će osoba koja bude obavljala funkciju visokog predstavnika biti posljednji visoki predstavnik – dodao je Incko.
On je rekao da u izvještajima Savjetu bezbjednosti UN prezentuje činjenično stanje, navodeći da je njegova obaveza da naglaša aktivnosti i odluke koje nisu u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

„Bilo bi dobro da poslanici što manje jedu u vrijeme zasjedanja Narodne skupštine RS, odnosno da uopšte ne ručamo u Skupštini.“ Nebojša …
VIŠE

Podnesen izvještaj tužilaštvu zbog brojnih zloupotreba položaja. Novo Panić, bivši direktor jednog od sektora u …
VIŠE

Puštena u rad prva kabinska gondola, najveći projekat urađen na Jahorini. Dejan Ljevnaić, direktor OC …
VIŠE

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ne prestaje da šokira javnost svojim izjavama i potezima, a posebno je problematičan njen odnos …
VIŠE

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić poručio je predsjedniku mladih banjalučkog PDP Ivanu Begiću da prilikom slanja …
VIŠE

Iako su ministri na državnom ili nekom nižem nivou, ali i drugi rukovodeći službenici debelo plaćeni za funkcije koje obavljaju, zakon ih ne …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)