Home Biznis Imovina bijeljinskog „Elvaca“ deveti put na prodaji

Imovina bijeljinskog „Elvaca“ deveti put na prodaji

0

27.10.2022. / 14:58

BIJELJINA – Nakon osam propalih licitacija, imovina firme „Elvaco“ ponovo će u novembru biti ponuđena na prodaju, a za razliku od dosadašnjih, imovina će se sada prodavati po lotovima.

Foto: bijeljina.online

Licitacija je zakazana za 17. novembar, a imovina je podijeljena u pet lotova.

U prvom lotu se nalazi nepokretna i pokretna imovina procijenjene vrijednosti 5,7 miliona KM, u drugom imovina vrijedna oko 13.000 KM, dok se u trećem lotu nalazi imovina u kojem su zemljište i poslovne zgrade procijenjeni na 16,6 miliona mraka.

U posljednja dva lota je imovina vrijedna oko 1,35 miliona KM.

Stečajni upravnik „Elvaca“ Mlađen Petković rekao je danas za CAPITAL da je Skupština povjerilaca prvobitno donijela odluku da se imovina prodaje u cjelosti, ali da na taj način, na prethodnih osam licitacija, nisu uspjeli da nađu kupca.

„Imali smo samo jednu podnudu od firme „Elvaco Metpro“, ali je i ona odustala. Zbog toga smo na posljednjoj Skupštini donijeli odluku da se imovina prodaje u lotovima“, rekao je Petković.

On kaže da je „Elvaco“ bio velika firma sačinjena od više proizvodnih jedinica tako da će se sada imovina nuditi na prodaju po tim proizvodnim jedinicama, s tim što će se uz njih prodavati i pokretna imocina.

„Dakle ne može se prodati nepokretnost, a da ostane pokretna imovina“, rekao je Petković.

Imovina se sada prodaje po procijenjenoj vrijednosti, s tim što će se na svakoj sljedećoj licitaciji smanjivati za deset odsto dok se ne dođe do 30 odsto.

„Ako ni tada imovina ne bude prodata ,Skupština će ponovo odlučivati o daljem toku“, naglasio je on.

Imovina “Elvaca” procijenjena je na 24,3 miliona KM, a priznata potraživanja iznose 34 miliona.

Do sada je propalo osam licitacija jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Najveći povjerioci, koji su ujedno i hipotekarni povjerioci su „MG Mind“, Bobar banka u stečaju, Poreska uprava Republike Srpske, Investiciono-razvojna banka (IRB) RS, „Integral inženjering“, Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)