Home Vijesti IMA LI PRELETAČA Predsjednik PDP 1999 očekuje poslanika u NSRS

IMA LI PRELETAČA Predsjednik PDP 1999 očekuje poslanika u NSRS

0

BANJALUKA – Nedavna izjava predsjednika novoformirane stranke PDP 1999 Siniše Đorđevića kako bi ova partija mogla dobiti poslanika u Narodnoj skupštini Srpske otvorila je raspravu u javnosti da li uskoro možemo očekivati još jednog preletača iz redova opozicije.
Đorđević u razgovoru za Srpskainfo nije želio da kaže da li već pregovaraju sa nekim poslanikom, niti ko bi to mogao biti, ali je potvrdio svoju raniju izjavu da je “realno očekivati da postanu parlamentarna stranka”.
– Rekao sam da nemamo još poslanika, ali da je realno očekivati da postanemo parlamentarna stranka u narednom periodu. Kada kažem poslanika ne mislim nakon narednih opštih izbora, već prije toga – istakao je Đorđević.
Iako nije želeo precizirati na koga konkretno računaju, Đorđević je iz svoje izjave dao naslutiti da je riječ o osobi iz PDP. On je, naime, još ranije najavio kako očekuje kadrovsko jačanje svoje nove stranke upravo članovima PDP.
– Preferiramo da razgovaramo sa našim bivšim kolegama iz PDP. Nikoga ne zovemo već nam se sami javljaju. Imali smo kontakte i sa više osoba koje su u proteklom periodu iz različitih razloga napustile PDP – istakao je Đorđević za Srpskainfo.

On je najavio da ova stranka u narednom periodu planira da formira mjesne i gradske odbore, na prvom mjestu u Banjaluci i drugim većim gradovima, a zatim u opštinama i mjesnim zajednicama.
Takođe, Đorđević ističe da će do kraja ove godine pripremiti memorandum o zajedničkim minimalnim osnovama sporazumijevanja svih političkih stranaka, koji će ponuditi na potpisivanje partijama u Srpskoj.
– Taj akt će se odnositi na pitanja koja se tiču svih građana Srpske, prije svega iz oblasti ekonomije, stranih ulaganja, iseljavanja i slično – istakao je Đorđević.
Predsjednik PDP Branislav Borenović nije želio da komentariše Đorđevićevu izjavu koja se odnosi na mogućnost da neko od poslanika iz NSRS pređe u njihove redove.
– Stvarno nemam komentar. Ko god pravi stranku želim im puno sreće – kratko je poručio Borenović.
Let’s block ads! (Why?)