Home Biznis „Helikopteri Rusije“ jedini nude letjelice MUP-u

„Helikopteri Rusije“ jedini nude letjelice MUP-u

0
– MUP ponudu iz Rusije ocijenio povoljnom, odnosno da je “ispod tražene vrijednosti”

BANJALUKA – Na tender Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, za nabavku helikoptera, pristigla je jedna ponuda. Firma „Helikopteri Rusije“ iz Moskve spremna je da za 41,6 miliona maraka isporuči u Srpsku tri helikoptera.

MUP je međunarodni tender za kupovinu tri helikoptera u vrijednosti od 42 miliona maraka bez PDV-a, raspisao 26. jula. Rok za prijem ponuda pomjeran je nekoliko puta.

Jedina pristigla ponuda otvorena je juče.

„Ponudu na tender za nabavku tri helikoptera dostavio je samo jedan ponuđač i to „Helikopteri Rusije“ Moskva, koji je na propisan način i u zakonskom roku dostavio ponudu čija je vrijednost 41.654.346 KM, što je ispod tražene vrijednosti“, naveli su u MUP-u.

Dodali su da će Komisija donijeti Odluku o ispunjavanju uslova ove ponude u zakonskom roku.

Tenderom je traženo da helikopteri budu novi, neupotrebljivani, srednje klase, marke „Ansat“ ili ekvivalent, sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i odgovarajućim alatom.

Jedan od helikoptera treba da bude sa medicinskim modulom, dok dva treba da imaju dodatnu opremu za potrebe policije.

„Ansat“ koje je MUP tražio proizvodi Rusija.

Portal CAPITAL objavio je još u avgustu prošle godine da Republika Srpska kupuje tri policijski opremljena helikoptera iz Rusije koji će imati mogućnost snimanja noću.

U cijenu helikoptera treba da bude uključena njihova isporuka, kao i obuka dva pilota i dva stručnjaka inženjersko-tehničkog osoblja za svaki helikopter, rezervni dijelovi, sredstva zemaljskog održavanja specijalne namjene, sredstva za kontrolu i neophodan alat.

Prvi helikopter treba da stigne u septembru 2020. godine, drugi do maja 2021, a treći u januaru 2022. godine.

Mogućnost kupovine helikoptera spomenuta je i prilikom posjete predsjednice Savjeta Federacije Gornjeg doma Parlamenta Rusije Valentine Matvijenko Banjaluci u aprilu prošle godine.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Ključne riječi:& & , , , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of