Home Region Haradinaj: Izgubio sam na izborima zbog Srbije

Haradinaj: Izgubio sam na izborima zbog Srbije

0

PRIŠTINA – Odlazeći premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da je na prethodnim vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije.

“Takođe, ja sam izgubio glasove zbog Srbije, jer postoji mogućnost da se utiče kroz meke sile, određenih interesa, u vrijeme kad sam uveo taksu Srbiji”, rekao je Haradinaj, gostujući na prištinskoj televiziji “T7”, prenosi Kosovo onlajn.

On je rekao da je zahvalan što je na posljednjim izborima dobio 100.000 glasova, uprkos činjenici da se usprotivio Americi, Federiki Mogerini i ukidanju taksi na robu iz Srbije.

Kaže da je “oslobodio KiM od onih koji su pokušali da ucjenjuju i njega i Kosovo”.

“Oslobodio sam Kosovo od onih koji su pokušali da ucjenjuju i mene i druge i Kosovo”, rekao je Haradinaj.

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj prokomentarisao je učešće Aljbina Kurtija, koji bi trebalo da postane novi kosovski premijer, na međunarodnoj konferenciji na kojoj je Srbiju predstavljao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Haradinaj je rekao da Kurti, kao budući premijer Kosova, nije morao da sjedi sa Đurićem. Ocijenio je da je Kurti trebalo da dovede nižeg zvaničnika koji bi zastupao Kosovo.

“Kad je Đurić tu, onda bi trebalo da se pošalje neki zvaničnik stranke za tehnička pitanja”, rekao je Haradinaj.

“Ako je na zvaničnoj konferenciji predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić ili srpska premijerka, Ana Brnabić, onda ide premijer ili mandatar za premijera”, smatra Haradinaj.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of