Home Vijesti Hapšenja u Novoj Topoli

Hapšenja u Novoj Topoli

0

GRADIŠKA – Policijski službenici Policijske stanice Nova Topola, 01.11.2019. godine, oko 01.30 časova, lišili su slobode lica P.D., D.D. i N.P. svi iz Gradiške, zbog počinjenog prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru, “Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija”.
Lica se sumnjiče da, prilikom sprovođenja operativno-taktičke mjere i radnje ,”Racija” u ugostiteljskom objektu u mjestu Nova Topola, grad Gradiška, nisu postupili po izdatom naređenju policijskih službenika da prestanu sa ometanjem istih.
Izvršenim alkotestiranjem navedenih lica, kod istih je utvrđeno prusustvo alkohola u organizmu. O svim okolnostima upoznat je dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška, koja je naložila da se nakon ispitivanja, lica otpuste na slobodu, a da se u redovnoj proceduri, protiv P.D., D.D. i N.P. dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
U prvih devet mjeseci tekuće godine evidentirano je 6 krivičnih djela ,”Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, jedno krivično djelo, “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” i 26 prekršaja, “Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija”.
Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, napada, sprečavanja i ometanje policijskih službenika i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.
Let’s block ads! (Why?)