Home Vijesti GRADSKI ODBOR DNS U PRIJEDORU JEDNOGLASAN Dragutin Rodić izabran za novog predsjednika

GRADSKI ODBOR DNS U PRIJEDORU JEDNOGLASAN Dragutin Rodić izabran za novog predsjednika

0

Dragutin Rodić jednoglasno je izabran za novog predjednika Gradske organizacije DNS Prijedor na vanrednoj Skupštini koja je danas odražana u ovom gradu.
Rodić je izjavio da je njegov izbor podržan od svih mjesnih organizacija grada Prijedora kao i najviših organa Gradske organizacije DNS.
– Nadam se da će u narednom periodu DNS biti mnogo vidljiviji sa svojom politikom u gradu Prijedoru. Mi smo  organizacija koja je nastala u Prijedoru, gradila svoju veliku politiku i kretala u Prijedoru u sve velike političke pohode. Mislim da je ovo pravi trenutak u kojem smo realizovali ovu politiku – izjavio je Rodić.
Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija
On se zahvalio Milenku Đakoviću koji je obavljao dužnost predsjednika GO DNS do danas.
– Za one koji misle da je to bila ostavka ili bilo šta drugo, ja mogu potpuno odgovorno da kažem da je to bio dogovor nas u okviru DNS, da pokušamo da na jednom čovjeku ne bude više funkcija, nego jednostavno da se Milenko Đaković bavi isključivo poslom gradonačelnika, a ja ću pokušati da organizujem GO DNS, da je pripremim u narednom peridu za iskušenja koja je očekuju i nadam se da ćemo poslije oktobra vidjeti da je DNS jedinstven da radi sa punim kapacitetom i preuzima punu odgovornost za život građana Prijerdora – istakao je Rodić.
Naveo je da će danas Gradski odbor, a na njegov prijedlog izabrati zamjenika predsjednika, te još tri potpredsjednika GO DNS Prijedor.

– Hoćemo da potpuno bude zastupljena sva teritorija, a Presjedništvo kao operativno politički organ DNS biće u u mnogo većoj funkciji jer će biti ojačan sa članovima GO DNS. Tako da ćemo na sjednici koja će se odmah održati popuniti te gradske funkcije.Insistiraću da na jednom čovjeku ne bude više od jedne funkcije, znači potpuno ćemo raditi da svako zna šta mu je posao i nadležnost i da snosi odgovornost za ono što radi – rekao je on.
Naveo je da će za zamjenik predsjednika biti Zlatko Ritan te da će pored sadašnja tri potpredsjednika Duška Ivića, Olivere Brdar-Mirković i Dragana Rončević i biti još tri po funkcionalnom modelu. To su predsjednica organizacije žena Slavica Popović, predsjednik organizacija mladih Bojan Martić i šef odborničkog kluba DNS Goran Predojević. Rodić je rekao da će predložiti Drgana Mamića za sekretara GO DNS.
Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija
– To je spoj mladih i iskusnih ljudi i svih onih koji su davali doprinos politici DNS u prethodnom periodu – kaže prvi čovjek GO DNS.
Vršilac dužnosti predsjednika DNS Nenad Nešić izjavio je da je današnjim izborom u Prijedoru stavljena tačka na priče o razmirnicama unutra Gradskog odbora Prijedor kao i unutar samog DNS.
– Kao što vidite sa Markom Pavićem sam prisustvovao na Skupštini gdje je Rodić potvrđen za predsjednika, gdje je Đaković i dalje ostao predsjednik Regionalnog odbora i član Predsjedništva. Ovim smo danas počeli proces okretanja DNS ka lokalnim izborima 2020 – poručio je Nešić.
Najavio je da će najvjerovatnije do kraja februara biti održana vanredna Skupština Republičke organizacije DNS gdje će biti izabran predsjednik DNS u punom mandatu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Izvršni odbor Gradskog odbora Socijalističke partije (SP) Banjaluka najoštrije je osudio samoinicijativno djelovanje isključenog narodnog …
VIŠE

Član Predsjednštva SDS Vukota Govedarica je rekao da “suludo djeluju uvjeravanja kako je nedavno sjedište NATO prihvatilo program reformi …
VIŠE

Predsjednik Regionalnog odbora Izborne jedinice 3 – Krajina, član Glavnog i Izvršnog odbora SP i bivši ministar rada i boračko invalidske …
VIŠE

Narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak kaže da će doći na skup koji danas u 15 časova organizuju članovi i …
VIŠE

Kako god da se razriješi trenutna situacija u Socijalističkoj partiji, koaliciona većina neće biti ugrožena, izjavila je potpredsjednica SNSD-a …
VIŠE

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i predsjednik Gradskog odbora Zvornik Vlado Mijatović istakao je da nije bilo glasanja na sjednici …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)