Home Biznis Građanima FBiH vaučeri od 200 KM za odmor

Građanima FBiH vaučeri od 200 KM za odmor

0

16.06.2022. / 16:44

MOSTAR – Edita Đapo, ministarka ekologije i turizma u Federaciji BiH kazala je danas nakon sjednice Vlade FBiH da je za turizam u ovoj godini izdvojeno pet miliona maraka iz Budžeta FBiH.

Foto: Pixabay

“Dva miliouna ići će kao vaučeri građanima”, rekla je Đapo.

Ona je naglasila da je Vlada FBiH za vrijeme pandemije pomogla turističkim radnicima i privredi, ali da ove godine želi pomoći građanima.

“S obzirom na porast cijena želimo da građani barem jedan dio svog slobodnog vremena provedu na odmoru. Vaučer u iznosu od 200 maraka dijeliće se putem internet platformi kao što su ekupon, kupi.ba, odmoriubih.ba i sličnim platformama koje prodaju turističke pakete unutar Federacije BiH”, dodaje Đapo.

Smatra kako bi se putem korištenja ovih platformi uklonila diskriminacija, jer će apsolutno svako ko plati karticom dobiti vaučer od 200 maraka, dok je najmanji paket 250 maraka.

“Naravno, ovaj program će trajati dok se ne potroše dva miliona KM, a najkasnije do 31. decembraž ove godine. Pomoći ćemo tako građanima, ali samim time i gospodarstvu. Nadam se da ćemo ovime motivirati građane da posjete sve ljepote Bosne i Hercegovine”, podvukla je ona. Fena

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)