Home Biznis Građani Srpske plaćaju račune iz “Agapea”

Građani Srpske plaćaju račune iz “Agapea”

0

21.01.2020. / 13:23

BANJALUKA – Građani Republike Srpske platiće skoro 25.000 KM Gorici Dodik, kćerci Milorada Dodika,  za hranu i piće koju su prošle godine u njenom restoranu “Agape” u centru Banjaluke, konzumirali članovi Vlade RS.

Naime, prema saznanjima portala CAPITAL, Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske je sa ovim ugostiteljskim objektom u martu prošle godine skopio ugovor za posluživanje hrane u iznosu od 24.189 KM.

Iako je ovaj restoran otvoren tek prije nekoliko godina, jedan je od omiljenih za ovdašnje biznismene, javne ličnosti iz sportskog i kulturnog života ali i političare u vrhu vlasti.

Tako je na primjer u 2018. godini sa 24 zaposlena radnika prijavljen prihod od 1,58 miliona maraka i dobit od 359.843 KM, što je rezultat sa kojim se malo koji lokal u najvećem gradu Srpske može da pohvali.

agape

U “Agape-u” često može da se vidi i Milorad Dodik, član predsjedništva BiH koji uživa da u njegovom ambijentu provodi slobodno vrijeme.

Gorici Dodik u vođenju biznisa pomaže njena snaha Ivana koja je ravnopravan partner. Ona je supruga njenog brata Igora koji je kao i ostatak porodice posvećen preduzetništvu.

On je prema priznanju svog oca Milorada usko povezan sa kompanijom “Prointer” a koja sa institucijama Republike Srpske sklapa poslove vrijedne na desetine miliona maraka.

Portal CAPITAL ranije je pisao o poslovnim uspjesima porodice Dodik o kojima možete čitati OVDJE.

Zanimljivo je da je pored Gorice, Ugostiteljski servis Vlade RS u prošloj godini sklapao poslove i sa drugim osobama bliskim porodici Dodik.

Sa preduzećem  “Bip usluge” iz Laktaša 1. marta je zaključen ugovor za hotelske i ugostiteljske usluge, vrijedan 8.551 KM a čiji je osnivač Budimir Stanković.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of