Home Politika Građani ismijali Srđana Mazalicu: ,,E, Mazalice, Mazalice, sastajalo se sa braćom Ćulum!?”

Građani ismijali Srđana Mazalicu: ,,E, Mazalice, Mazalice, sastajalo se sa braćom Ćulum!?”

0

Nakon što je Srđan Mazalica objavio na svom Twitter nalogu članak kako su braća Ćulum bila često na sastancima kod Draška Stanivukovića, pokrenuo je lavinu komentara.

Najoriginalniji je bio onaj u kojem je Mazalica ,,fotošopiran” sa braćom Ćulum.

Da je novinarstvo često prožeto sitnim interesima kvazi novinara govori i podatak da je ATV objavio podatke da se Stanivuković često sastaje sa braćom Ćulum, uhapšenima u slučaju ubistva Stanivukovićevog tetka Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena.

Objavivši fotografije ispred Stanivukovićeve porodične kuće, ispred koje se često slikaju brojni građani za svadbe, rođendane, mature, pa čak i snimanje promotivnih video spotova.

Nakon što je Stanivuković demantovao da poznaje braću Ćulum, ATV je objavio tekst pod naslovom ,,Stanivuković je ipak poznavao braću Ćulum”, te navodno fotografiju Stanivukovića sa Ćulumima.

Stručnjaci, angažovani za otkrivanje najkompleksijih zadataka, koje smo zamolili da utvrde vjerodostojnost fotografije, za svega nekoliko minuta otkrili su niz nelogičnosti.

Stanivukovićeva desna ruka, nespretno je potamnjenja samo do pola.

 Nije imao majicu na pola podlaktice, da bi tako moglo biti prirodno zatamnjene kože, komentarisao je jedan od stručnjaka.

Nadalje, vidljiva su zamućenja ivica na kojima se preklapa ubačena fotografija Stanivukovića sa podlogom, kao i nekarakteristično jako zamućenje ruke čovjeka koji je naslonjen na Stanivukovićevo desno rame. Svemu je dobrodošlo i dijete na fotografiji čije lice je zamućeno, ne radi zaštite djeteta, već zbog prikrivanja loše odrađenog fotošopa.

O kvazi novinarstu Srne, ATV-a, RTRS-a dovoljno govori i podatak da već duži vremenski period nastoje kriminalizovati kako Stanivukovića, tako i njegove njabliže saradnike.

Profesionalni standardi i etički kodeks za ATV ne postoje, jer da postoje ne bi narodnog poslanika koji uživa najveće povjerenje građana u Srpskoj poredili sa Pinokiom.

Srpskatoday.info