Home Servisne Gradiće se gondola od I.Sarajeva do Jahorine

Gradiće se gondola od I.Sarajeva do Jahorine

0

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek je rekao da je na jučerašnjem sastanku sa Dodikom i Viškovićem dogovoren kapitalni projekat – izgradnja gondole od Istočnog Sarajeva do Jahorine, kao i spajanje gondole Ravna planina-Jahorina, od Pala do Jahorine.

On je rekao za medije iz Republike Srpske u Beogradu da je dogovorena i izgradnja ski-centra “Igrišta”, koji će biti pod jurisdikcijom Olimpijskog centra “Jahorina”, kao i jedne manje ski-staze na Manjači.

“Vrijednost projekata je oko 150 miliona KM, koje će Vlada Republike Srpske investirati u naredne četiri godine u Sarajevsko-romanijsku regiju u ski-rizort `Jahorina`, a obuhvatiće i Igrišta i Manjaču”, rekao je Elek.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” je dodao da su šestosjedi već urađeni na Jahorini, ali da gondola pruža veći komfor, što je hit u svijetu.

On je dodao da su u Olimpijskom centru “Jahorina” ponosni na rezultate, koji se mogu vidjeti na ovoj planini, te da su svi u regionu upoznati sa tim koliki je Jahorina ostvarila napredak u protekle dvije godine.

Elek je rekao da današnja promocija jahorinske gondole u Beogradu, odakle dolazi najveći broj turista, govori da je Jahorina izašla iz regionalnih okvira i da polako, ali sigurno, postaje evropska destinacija.

On je najavio da će sljedeće nedjelje biti održana promocija jahorinske gondole u Beču.

“O broju turista, upita, bukiranja za ovu sezonu možemo reći da će sigurno biti istorijska. Sigurno će Jahorina po broju noćenja sama imati duplo veći broj nego sve ostale planine u BiH”, rekao je Elek. 

U Beogradu je danas počela promocija gondole, novog turističkog sadržaja za skijaše na olimpijskoj planini Jahorini u Republici Srpskoj.

Promocija gondole “Partizan-Javor” održana je u Knez Mihailovoj ulici, ispred Kulturnog centra Beograda.


Foto: SRNA


Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić

Riječ je o prvoj kabinskoj gondoli na Jahorini, koja ima 36 kabina, od kojih je jedna VIP. U svaku kabinu može se smjestiti maksimalno 10 lica, dok je kapacitet gondole 2.700 skijaša na sat, što će dodatno povećati brzinu prevoza gostiju do vrha planine.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da je na Jahorini ovog ljeta uloženo više od 33 miliona KM i da je ponosan na sve urađeno.

On je naveo da je, osim gondole ispod koje su tri nove staze, urađen novi ski lift kapaciteta 1.200 skijaša, pet kilometara rasvete da bi skijaši mogli da skijaju noću, ski-kapija da bi skijaši brže ulazili na žičare, dvije nove staze za početnike, restoran na vrhu planine i potpuno nova infrastruktura kada je riječ o naplati karata.

Ljevanić je istakao da “Jahorina” spremno ulazi u novu sezonu sa puno novih projekata i da prezentacija u Beogradu nije slučajna jer više od 50 odsto skijaša dolazi iz Srbije, tako da je ovo tržište veoma važno.

On je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BIH Miloradu Dodiku, koji je podržao olimpijski centar “Jahorina” i bez čije podrške ne bi bili ostvareni rezultati na Jahorini.

Ljevanić je podsjetio da je otvaranje gondole na Jahorini zakazano za 30. novembar uz koncert Saše Matića, a da će sedam dana kasnije biti veliki ski-opening, kada će nastupiti velika svjetska zvijezda Brajan Feri.

Prema njegovim riječima, popunjenost kapaciteta u decembru je 90 odsto i svi paketi su rasprodati.