Home Magazin Grad za sada odustao od povećanja cijena parkinga

Grad za sada odustao od povećanja cijena parkinga

0

BANJALUKA – Cijele prošle godine iz Gradske uprave stižu najave o mogućem poskupljenju parkinga u Banjaluci, kako bi se rasteretile gužve u centru, međutim ideja je za sada stopirana, piše portal Srpskainfo.

Tehnički prijedlog za povećanje cijene parkinga nadležno odjeljenje pripremilo je još lane, međutim kako su tada rekli za medije konačna odluka je na gradonačelniku, koaliciji i odbornicima, koji odlučuju da li će i kada ovaj prijedlog ići na dnevni red.

– Razmatrali smo i imamo različita mišljenja. Centar grada je prezagušen i svi ti podaci o zauzetosti parkinga u centru govorili bi o tome da treba povećati cijenu parkinga. Međutim ja to nisam predložio i ove godine neće biti povećanja cijena parkinga – odgovor je gradonačelnika Igora Radojičića na naše pitanje.

Namjera nadležnih, prema ranijim najavama, je da sat parkiranja u nultoj zoni poskupi na 2KM, kao i da prošire obuhvat ove zone, sa 200 za još 400 mjesta. Predviđeno je pomjeranje i ostalih zona, tako da neke druge zone pređu u prvu, što će značiti i duplo skuplje parkiranje na tim mjestima.

Parkiranje u nultoj zoni tako će i dalje koštati jednu KM za sat vremena, s tim da automobil ovdje možete ostaviti najviše dva sata.

Sat parkiranja u prvoj zoni je 1 KM, dok je cijena parkinga u drugoj zoni 0,50 KM.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of