Home Biznis Grad Majami želi da dozvoli korištenje Bitcoina

Grad Majami želi da dozvoli korištenje Bitcoina

0

13.02.2021. / 14:27

MAJAMI – Grad Majami nastoji da prihvati Bitcoin u svom poslovanju. Po riječima gradonačelnika Frensisa Suareza, to je potez koji bi mogao donijeti profit u smislu privlačenja tehnoloških kompanija.

Foto: Pixabay

Gradska komisija je odobrila, na prijedlog gradonačelnika, da se Bitcoin koristi za plaćanje gradskih radnika, a stanovnicima i kompanijama da izvršavaju plaćanje naknada i poreza s kriptovalutom.

Suarez je istakao da Majami nastoji da postane tehnološki grad, te se pozicionira kao jedan od tehnološki najnaprednijih gradova u Sjedinjenim Američkim Država.

Iako početni korak uključuje pronalazak kompanija koje će olakšati transakcije Bitcoinom, gradonačelnik želi da investira ograničene količine budžetskih sredstava u Bitcoin.

“Čvrsto vjerujem da će, kada (i ako) Amazon i (ili) Apple usvoje Bitcoin kao strukturu plaćanja, stvari ubrzati jer u tom trenutku govorimo o vrlo velikom obimu transakcija koje mogu koristiti ovu kriptovalutu”, rekao je Suarez, te dodao da gradske vlasti žele da budu u vrhu i ispred drugih kada kriptovalute dobiju veći značaj. Nezavisne novine

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here