Home Biznis Grad će teren za „Srpska open“ predati Teniskom savezu RS

Grad će teren za „Srpska open“ predati Teniskom savezu RS

0

16.03.2023. / 17:26

BANJALUKA – Grad Banjaluka planira da preda na upravljanje Teniskom savezu RS otvorene teniske terene u parku “Mladen Stojanović”, ali i arenu koja se gradi za potrebe ATP turnira “Srpska open”.

FOTO: Capital

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da je to potrebno kako bi Teniski savez RS imao šansu da organizuje ATP turnir “Srpska open” i narednih godina.

“Oni moraju dokazati ljudima iz ATP da raspolažu sa određenim brojem terena za održavanje takmičenja i da na taj način ispunjavaju uslove za organizaciju ovog teniskog takmičenja i u narednim godinama”, kazao je Stanivuković.

Ističe da će to biti samo “na papiru” koji će Teniski savez RS moći pokazati ljudima iz ATP.

Gradski menadžer Grada Banjaluka Bojan Kresojević je pojasnio da će se na vanrednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka naći odluka o regulisanju prava i obaveza u vezi sa izgradnjom sportskog objekta pored parka.

“U njoj će biti definisano koliko je određeno novca za te potrebe iz budžeta grada. Tačnije koliko je isplaćeno i koliko je potrebno isplatiti i način na koji će biti isplaćen novac” kazao je Kresojević za CAPITAL.

Svađa Ninkovića i Stanivukovića

Zbog odluke o regulisanju prava i obaveza u vezi sa izgradnjom sportskog objekta pored parka na današnjoj sjednici Kolegijuma je došlo do kratke svađe između predsjednika Skupštine grada Banjaluka Ljube Ninkovića i gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Ninković je prokomentarisao da se kroz ovu odluku “legalizuje ono što je već uloženo”.

To se nije svidjelo Stanivukoviću koji je ljutito odgovorio Ninkoviću da to „nije legalizacija urađenog“ te da se na taj način implicira „nešto kriminalno“ što, kako je on rekao, “nije tačno”.

“Treba biti definisano koliko, ko daje, Grad, donatori i tako dalje”, kazao je Stanivuković.

Kresojević je dodao da će posebnom odlukom po okončanju izgradnje cijelog objekta do detalja biti regulisano upravljanje objektom.

“Jasno da će Grad za potrebe organizacije turnira nadležnost nad upravljanje dvoranom predati Teniskom savezu RS”, rekao je on i dodao da je to potrebno zbog propozicija ATP.

Nije mogao precizirati da li će to upravljanje biti trajno u rukama Teniskog saveza RS ili privremeno.

Objasnio je da će na redovnom zasjedanju krajem marta pred odbornicima biti dodatna odluka koja na upravljanje Teniskom savezu RS predaje otvorene terene u parku “Mladen Stojanović”.

Sve je to, kako kaže, Kresojević potrebno kako bi se stvorili uslovi da ATP turnir ostane u Banjaluci mimo ove godine.

U infrastrukturu u i oko parka Mladen Stojanović trenutno se ulaže više od 23 miliona KM od čega će najviše, 18 miliona KM biti uloženo u sportski teren/ arenu za potrebe ATP turnira “ Srpska open”.

CAPITAL: V. Popović

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)