Home Biznis Grad Banjaluka plaća dugove FK “Borac”

Grad Banjaluka plaća dugove FK “Borac”

0

24.05.2023. / 14:36

BANJALUKA – Aktuelna gradska administracija planira da dodijeli pola miliona KM u vidu granta Fudbalskom klubu „Borac“ kako bi platio dugove i mogao učestvovati u takmičenjima.

Foto: RTRS

Time bi izdvajanja Grada Banjaluka za ovaj klub bila višestruko uvećana sa trenutnih 188.144 KM na 688.144 KM.

U pitanju je odluka koja je naknadno predložena na dnevni red današnjeg vanrednog zasjedanja Skupštine grada Banjaluka i koje će se naći pred odbornicima.

U obrazloženju odluke je navedeno da se Gradu obratio Fudbalski klub „Borac” sa molbom za obezbebijeđivanje dodatnih 500.000 KM koje su im potrebne s ciljem izmirenja obaveza za 2023. godinu radi dobijanja licence za nastup u UEFA evropskim takmičenjima, kao i za Premijer ligu BiH.

Naime, da bi dobili licencu za učeše u takmičenju Premijer lige BIH za sezonu 2023/2024, FK “Borac” mora da plati dugovanja prema igračima, radnicima dobavljačima.

Takođe, napominju da su igrači svojom igrom osigurali učeše za UEFA takmičenja, ali koja neće biti presudna ako se dugovanja Kluba ne izmire do sredine juna 2023. godine”, navedeno je u obrazloženju odluke.

S obzirom na to da sredstva za navedenu namjenu nisu planirana u rebalansu budžeta za 2023. godinu, Gradska uprava Banjaluka je  predložila da se taj novac obezbijedi kroz prijedlog odluke o preraspodіjeli budžetskih sredstava.

Prema predloženoj odluci novac za FK „Borac“ će se obezbijedi tako što će se “skinuti” određeni iznosi sa drugih budžetskih stavki, kao što je sportski centar “Borik”, sa rashoda za isplatu  po sudskim rješenjima, za izdatke po osnovu poreza na dodatu vrijednost, za otplatu glavnice zajmova primenljenih iz inostranstva, za izdatke za pribavljanje zemljišta putem eksporijacije zemljišta te sa izdataka za investiciono održavanje, rekonstrukciju i adaptaciju zgrada i objekata.

Borac je početkom prošlog mjeseca dobio novu upravu.

Za predsjednika kluba imenovan je Milan Tegeltija, pravni savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika.

Pored njega, imenovani su i članovi upave – Slobodan Stanarević, tehnički direktor “Autoputeva RS”, Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Bogoljub Zeljković, Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banjaluka i Goran Lukić, vlasnik Led Media.

CAPITAL: Vesna Popović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)