Home Politika Golić: Novi Savjet ministara više da se uključi u rješavanje Trgovske gore

Golić: Novi Savjet ministara više da se uključi u rješavanje Trgovske gore

0


Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izrazila je očekivanje da će se novi Savjet ministara više uključiti u sprečavanje namjere Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na granici u blizini Novog Grada.

Golićeva je istakla da očekuje da će, kao odgovor na ovaj problem, biti formiran ekspertski tim ljudi koji se bave nuklearnom fizikom i hemijom.

U završnoj riječi u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja je razmotrila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, ona je naglasila da će se Srpska i stanovnici u slivu rijeke Une boriti do zadnjeg da spriječe ovu namjeru Hrvatske.

Poslanik poslaničke grupe “Zajedno za BiH” Senad Bratić smatra da prioritet unutrašnje, a posebno spoljne politike novog Savjeta ministara treba da bude sprečavanje namjere Hrvatske da odlaže nuklearni radioaktivni otpad na Trgovskoj gori u blizini Novog Grada.

“Ovaj svojevrstan čin pripreme agresije Hrvatske na susjednu BiH i Republiku Srpsku kao njen sastavni dio mora biti spriječen”, istakao je Bratić, tokom skupštinske rasprave o ovom nacrtu zakona.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine kojim se stvaraju dodatni uslovi za uspostavljanje efikasnijeg sistema za njenu zaštitu na teritoriji Srpske.

Agencije

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of