Home Vijesti GLAVNI ODBOR SDS Šarović najavio će biti na posebnoj sjednici parlamenta Srpske

GLAVNI ODBOR SDS Šarović najavio će biti na posebnoj sjednici parlamenta Srpske

0

SDS će dati doprinos na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci, a neke odluke će donijeti na samom zasjedanju, rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović nakon sjednice Glavnog odbora stranke u Istočnom Sarajevu.
Šarović je najavio da će sutra biti na sjednici u Banjaluci kao lider stranke i iznijeti svoje viđenje o predviđenoj temi.
– Daćemo doprinos na način na koji mi to vidimo, s tim da moramo da kažemo da nismo učestvovali u pripremi za ovu sjednicu – rekao je Šarović novinarima u Istočnom Sarajevu.
On je naveo da će SDS dati potpuno jasne i precizne odgovore na pitanja šta je bilo u proteklih 15 godina i kako ova stranka vidi budućnost.

Šarović je ocijenio da se na osnovu ponuđenog materijala za posebnu sjednicu ne može graditi zajedništvo, platforma i strategija odgovora Republike Srpske na izazove koji slijede, odnosno, transformaciju Dejtona kako je navedeno.
Lider SDS tvrdi da inicijativa PDP i SDS o izmjeni Poslovnika Predstvničkog doma Parlamentaren skupštine BiH ima dovoljan broj glasova, ali da će vidjeti šta će raditi sa njima, jer, kako je naveo, ne mora sve da otkriva.
Govoreći o sjednici Savjeta ministara u tehničkom mandatu koja je predviđena za 12. novembar, Šarović je rekao da nije upoznat sa informacijom da bi se na dnevnom redu mogao naći prijedlog da se na granici BiH prema Crnoj Gori i Srbiji može angažovati federalna policija i dodao da će o tom pitanju poštovati stav Republike Srpske.
On je ponovio stav da je “mali šengen” sjajna inicijativa uz uslov da BiH učestvuje od samog početka u kreiranju detalja budućeg sporazuma, jer je do sada samo dat nagovještaj formiranja nadogranje CEFTA.
Glavni odbor SDS danas je potvrdio prijedlog da zamjenik predsjednika stranke bude Rado Savić i dva nova člana Predsjedništva SDS Ivanka Marković i Maja Stojić. Na današnjoj sjednici promovisani su članovi resornih odbora stranke i potvrđena imenovanja članova Izvršnog odbora SDS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Član Senata Republike Srpske Milimir Mučibabić izjavio je da će Senat pokušati da kroz otvoren dijalog kaže šta je to što će doprinijeti …
VIŠE

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da Republika Srpska ne može da rješava problem migranata u BiH i da nema uslove za …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je danas u Ohridu da BiH nije spremna učestvovati u bilo kojoj …
VIŠE

Predsjedništvo nevesinjskog SNSD najoštrije je osudilo “spekulantsko ponašanje pojedinaca iz redova opozicionog SDS i njihovu želju da na …
VIŠE

Senat Republike Srpske zaključio je danas da institucije Srpske na sve načine, koristeći sva raspoloživa politička i pravna sredstva, treba da …
VIŠE

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da jasno …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)