Home Biznis Francuska zamrznula sredstva Banke Rusije u vrednosti od 22 milijardi

Francuska zamrznula sredstva Banke Rusije u vrednosti od 22 milijardi

0

20.03.2022. / 15:48

PARIZ – Francuske vlasti zamrzle su sredstva Banke Rusije u vrijednosti od 22 milijarde evra, kao i račune i imovinu pojedinaca koje su pod sankcijama zapadnih zemalja, izjavio je danas ministar finansija Bruno Le Mer.

Foto: Pixabay

“Zamrznuli smo sredstva Ruske Centralne banke u vrednosti od 22 milijarde evra. Zamrznuli smo i sredstva na računima fizičkih lica u francuskim preduzećima u vrednosti od 150 miliona evra”, rekao je ministar Le Mer za radio “RTL”, prenosi agencija TAS S.

Dodao je da je imovina ukupne vrijednosti “pola milijarde evra” u vlasništvu oko 30 Rusa zamrznuta na francuskoj teritoriji.

Takođe je rekao da sankcije Rusiji zbog napada u Ukrajini štete njenoj ekonomiji i predsjedniku Vladimiru Putinu, kao i da zabrana uvoza ruske nafte i gasa u Evropsku uniju ostaje opcija za Pariz, prenosi agencija Rojters.

“Da li je potrebno da odmah prestanemo da kupujemo rusku naftu, da prestanemo da uvozimo ruski gas? Predsjednik nikada nije isključio ove opcije”, poručio je francuski ministar. Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)