Home Biznis Francuska se ponovo otvara za strane turiste

Francuska se ponovo otvara za strane turiste

0

04.06.2021. / 16:26

PARIZ – Francuska se vratila na listu destinacija za međunarodne turiste koji su vakcinisani, uklanjajući potrebu obavljanja testova na korona virus za vakcinisane Evropljane i dopuštajući vakcinisanim turistima iz većeg dijela ostatka svijeta, među kojima su i Sjedinjene Države, da takođe uđu u zemlju, ali s negativnim testom.

FOTO: Pixabay

Ublažena pravila stupaju na snagu od srijede, otvarajući mogućnost jačanja francuskog turističkog sektora. Dolazak turista neće, međutim, biti moguć iz zemalja koje se još bore s rastom broja zaraženih i pojavljivanjem zabrinjavajućih varijanti virusa. Ta “crvena lista” trenutno se odnosi na 16 zemalja, među kojima su Indija, Južna Afrika i Brazil.

Van Evrope, većina ostatka svijeta klasifikovana je kao “narandžasta zona“ u novom turističkom vodiču koji je u petak objavila francuska vlada.

Vakcinisani turisti iz “narandžastih” zemalja – uključujući Sjedinjene Države i Britaniju – neće više biti smješteni u karantin po dolasku i neće više trebati da pruže razloge dolaska u Francusku. Od njih će, ipak, biti zatraženo da imaju negativni PCR test ne stariji od 72 sata ili negativni antigenski test ne stariji od 48 sati.

Evropski posjetioci i oni iz sedam zemalja klasificiranih kao “zelene” – Australije, Južne Koreje, Izraela, Japana, Libana, Novog Zelanda i Singapura – više neće trebati da se podvrgnu testiranju ukoliko su vakcinisani, prenosi Associated Press.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here