Home Vijesti FILD O STANJU U BRITANIJI “I nakon izlaska iz EU ostajemo prijatelj...

FILD O STANJU U BRITANIJI “I nakon izlaska iz EU ostajemo prijatelj BiH”

0

Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild izjavio je da njegova zemlja, koja napušta EU, poštuje izbor ljudi u BiH koji su se odlučili za Uniju i da će uvijek biti čvrst prijatelj BiH.
– Rekao bih da smo čak prisutniji i angažovaniji. Aktivni smo u svim sferama i mislim da u tom smislu Bregzit ne znači manje, nego više Ujedinjenog Kraljevstva – rekao je Fild za sarajevsko Oslobođenje.

On je izrazio uvjerenje da Velika Britanija i nakon izlaska iz EU može održati aktivnu ulogu u pokretanju reformskih procesa u BiH.
– Naša podrška uvijek treba da bude praktična – rekao je Fild, precizirajući da konkretno misli na poboljšanje javnih usluga, što uključuje obrazovanje, javni saobraćaj, kao i poboljšanje poslovnog okruženja, te jačanje vladavine prava.
On je dodao da je u razgovoru sa građanima BiH čuo da je vizni režim Velike Britanije problem broj jedan u bilateralnim vezama.
– Možemo poboljšati i olakšati taj proces, ne samo za BiH, nego za cijeli zapadni Balkan. Znam da je nova vlada u Londonu fokusirana na vizni režim i vidjećemo rezultate – rekao je ambasador Velike Britanije u BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Pouzdano znam da nam je statistika nepouzdana.” Svetlana Cenić, …
VIŠE

Posljednjih nekoliko dana Bijeljina je jedan od gradova u regionu s najzagađenijim vazduhom. Mićo Mićić, gradonačelnik …
VIŠE

Srbija sa 1,3 miliona evra pomaže opštine Mrkonjić Grad i Drvar. Aleksandar Vučić, predsjednik …
VIŠE

Skupština GO DNS Prijedor nije donijela samo odluku o imenovanju Dragutina Rodića na čelo ove stranke u gradu na Sani, već je ona na neki način …
VIŠE

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac danas je na sastanku u Briselu sa evropskim komesarom za trgovinu …
VIŠE

Predsjednik Socijalitičke partije (SP) Petar Đokić izjavio je u Derventi da je grupa bivših članova ove partije koja je formirala Nezavisni klub …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)