Home Region Fekalije se izlile na plažu u Bečićima, gosti hotela ne smiju na...

Fekalije se izlile na plažu u Bečićima, gosti hotela ne smiju na plažu

0

U Bečićima se dogodio veliki ekološki incident kada je otkazala pumpa na postrojenju za otpadne vode WTE na plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Iz uprave hotela kažu da je više od hiljadu i po gostiju praktično zatvoreno i nije im dozvoljeno im da idu ka plaži, odakle se širi nesnosan miris, prenose Vijesti.

Oni su najavili sa će podnijeti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta jer su, kako kažu, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe zbog negodvanja gostiju.

Hotelska kompanija i njeno osoblje od nedjelje uveče su na nogama, dok fekalije plivaju stazom, ulaze u bar na plaži, a potoci se slivaju na plažu, navode Vijesti.

Na plažu su jutros stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog, a bio je angažovan i bager.

Iako su službenici njemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli da je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Ðogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje vidjelo da je došlo do začepljenja.

– U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmjeri ka glavnom postrojenju u Vještici izlile na dva šahta ispred našeg i susjednog hotela Montenegro – dodao je Ðogo.

Iako se očekivalo da je problem riješen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

– Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cijele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos – kazao je Ðogo.

Agencije