Home Biznis Federacija povećava poresku stopu na velike plate

Federacija povećava poresku stopu na velike plate

0

12.11.2021. / 16:30

SARAJEVO – Premijer Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić potvrdio je da se prijedlogom zakona o porezu na dohodak poreska stopa povećava sa 10 na 13 odsto, ali da se ovaj porez ne bi ubirao na primanja do 800 KM.

FOTO: Pixabay

Samo radnici koji budu imali neto platu prije oporezivanja veću od 2.440 KM će ubuduće plaćati veći porez na dohodak nego što je trenutno slučaj. Svi ostali radnici koji primaju manje i kojih je u FBiH 96 odsto će plaćati manje poreza na dohodak“, saopštio je Novalić.

On je rekao da će se porez na dohodak od 10 odsto ubuduće naplaćivati na dividendu na udjele u preduzećima, prihod od kamata na štednju i trgovinu nekretninama.

Najavio je i da će porez na dohodak takođe biti naplaćivan na sve prihode od igara na sreću, gdje vidi znatan napredak u odnosu na sadašnju situaciju.

On je dodao da će novi zakon o porezu na dohodak biti usvojen samo ukoliko istovremeno bude usvojen i novi zakon o doprinosima, kojim se doprinosi sa 41,5 odsto smanjuju na 32,5 odsto, prenijeli su federalni mediji. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here