Home Biznis Erozija i talasi ruše bungalove na Adi Bojani

Erozija i talasi ruše bungalove na Adi Bojani

487

05.12.2020. / 14:50

ULCINJ – Erozivni proces na zapadnom dijelu ostrva Ada Bojana ugrozio je smještajne kapacitete HTP Ulcinjska rivijera.

FOTO: Dan


Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju aparmane koji su se usled erozije našli na prvoj lininiji do mora. Pojedni bungalovi već su u vodi i pod uticajem talasa došlo je do vidnog oštećenja objekata, pucanja zidova i lomljenja osnovne konstrukcije.

Iz tog preduzeća u više navrata su upozorili da se već duži niz godina bore sa plimom i talasima, piše Dan.

Ove godine smo ispred ugroženih objekata bacili na hiljade džakova sa pijeskom, postavili i veliko kamenje i učinili sve u skladu sa našim mogućnostima. Međutim, ovo je problem koji iziskuje uključenje državnih institucija. Održano je više sastanaka i postoje projekti koje je struka proslijedila, ali čekajući procedure, na objektima je već pričinjena ogromna materijalna šteta”, izjavio je direktor preduzeća Bojan Ðakonović.

Javni poziv za odabir izvođača radova za projekat hitnih intervencija radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom delu Ade Bojane raspisan je u četvrtak. Tender je raspisan po hitnom postupku, a Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom će za ovaj posao izdvojiti 50.000 evra.    Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here