Home Vijesti Epidemiolozi pripremaju preporuke: Predloženi duži časovi u školama u Republici Srpskoj

Epidemiolozi pripremaju preporuke: Predloženi duži časovi u školama u Republici Srpskoj

0

BANJALUKA – Ministarstvo prosvjete i kulture RS predložilo je Institutu za javno zdravstvo RS da razmotri mogućnost produženja trajanja časova u školama.
Ministarka Natalija Trivić juče je s predstavnicima Instituta razgovarala o mogućnostima za produženje trajanja časova u Republici Srpskoj.
Zbog epidemiološke situacije, nastava u školama od septembra traje po 20 i 30 minuta, a đaci su podijeljeni u grupe.
– Istaknuto je da produženje trajanja časa znači spajanje grupa koje čine jedno odeljenje, jer izvođenje nastave na drugi način nije moguće. Ministarstvo je predložilo Institutu da razmotri mogućnost produženja časova, a Institut je taj koji će odrediti dužinu trajanja časa – precizirali su iz ministarstva.
Iz Instituta za javno zdravstvo RS za Srpskainfo su potvrdili da će u narednim danima pripremiti i dostaviti preporuke za dalje izvođenje nastave u školama u Srpskoj. Ono što roditelje i učenike najviše zanima jeste da li će i kada časovi biti produženi na 45 minuta, ali nadležni za sada ne iznose te detalje.
Posljednje informacije o broju testiranih na virus korona u Srpskoj pokazuju da je za dan registrovano još devetoro zaraženih maloljetnika. Kovid infekcija potvrđena je kod troje osnovaca, četvoro mladih srednjoškolskog uzrasta, ali i dvoje mališana starosti do pet godina.
Od početka epidemije, koja u Srpskoj traje gotovo godinu dana, zaraženo je 1.019 osnovaca i 1.336 srednjoškolaca, što čini 5,5 odsto ukupnog broja oboljelih. Infekcija je potvrđena i kod 368 dece vrtićkog uzrasta.

Let's block ads! (Why?)