Home Biznis “Eko Toplane” ne mogu vratiti dug Gradu Banjaluka

“Eko Toplane” ne mogu vratiti dug Gradu Banjaluka

0

BANJALUKA, “Eko Toplane” duguju Gradu 515.000 KM od prvobitnih 1,5 miliona, koje je tada tek osnovano preduzeće pozajmilo da bi nabavili energent i uopšte ušli u svoju prvu grijnu sezonu, objavio je portal Mojabanjaluka.info.

Prema ugovoru, novac je trebalo da vrate za mjesec dana, ali su tražili odgodu za još 12 mjeseci, jer moraju nabaviti drvenu sječku za predstojeću sezonu.

– Društvo se obratilo zahtjevom za produženje roka za vraćanje zajma, za dodatnih dvanaest mjeseci, iz razloga što su, kako navode, u prethodnom periodu tekuće godine imali značajna ulaganja na sanaciji i revitalizaciji toplovodne mreže, kao i nabavku energenta za početak grijne sezone 2019/2020 godina – ovo je navedeno u izmijenjenoj odluci o odobravanju zajma, kojom se odbornicima u Skupštini grada predlaže da preduzeću ovaj zahtjev i odobre.

Dodaje se da iz navedenih razloga, na mogu vratiti svih 515.000 KM, te da Gradu mogu isplatiti maksimalno 75.000 KM.

Ovaj prijedlog odbornici Skupštine grada razmatraće na sjednici zakazanoj za 5. novembar.

Na sjednici održanoj 2. jula usvojili su izvještaj o poslovanju “Eko Toplana” u kojem je navedeno da su u protekloj grijnoj sezoni ostvariliu dobit od milion KM.

Na istoj sjednici je istaknuto da je Grad Banjaluka za deset godina staroj Toplani dao 120 miliona KM za sistem grijanja, te da Gradska uprava još plaća dugove ovog preduzeća, te da je u prvoj polovini ove godine u te svrhe utrošeno 4,5 miliona KM.

Mojabanjaluka.info

Ključne riječi:& & , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of