Home Vijesti Džombića optužili za zloupotrebu “tešku” 19,4 miliona KM

Džombića optužili za zloupotrebu “tešku” 19,4 miliona KM

0

BANJALUKA – Protiv Aleksandra Džombića, bivšeg predsjednika Vlade Republike Srpske, Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu, te je na potvrđivanje proslijedilo Okružnom sudu u Banjaluci, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Džombić se, prema zvaničnim informacijama, tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa milionskim kreditima dodijeljivanim preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske jednoj zvorničkoj firmi.
“Optužnica je podignuta u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske preduzeću ‘Energolinija’ d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM, iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva”, ističe Republičko javno tužilaštvo.
Kako se sumnja, na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a “Energoliniji” d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u tom iznosu.
Džombić je kratko za “Nezavisne” izjavio da još nema nikakve informacije u vezi sa ovom optužnicom, te da će komentar dati naknadno.

Prethodni tekstĐoković ide u Australiju!

Adblock test (Why?)