Home Vijesti Dva potpredsjednika u igri za novog lidera DNS

Dva potpredsjednika u igri za novog lidera DNS

0

BANJALUKA – Poslije ostavke predsjednika DNS Marka Pavića i njegovog zamjenika Dragutina Rodića, u toj stranci i u političkim kuloarima u Republici Srpskoj već se spekuliše o mogućim nasljednicima.
U nemirnoj partiji mnogo je kandidata za najvažnije funkcije, ali izvori Srpskainfo tvrde da su u ovom trenutku favoriti potpredsjednici DNS Nenad Nešić i Darko Banjac.
– Nešić je u prednosti iz nekoliko razloga. On se jedini javno usprotivio sada već bivšem predsjedniku Marku Paviću i mimo njega predložio drugog kandidata DNS za ministra u Savjetu ministara BiH. Takođe, Nešićev glas u Predstavničkom domu BiH je važan za koaliciju sa SNSD i za većinu iz RS na nivou BiH. To je već rečeno. Treće, Nešić u ovom trenutku ima mnogo veću podršku odbora i članova DNS na terenu. Po svemu sudeći on bi mogao da preuzme DNS makar do februara, kada se očekuje da DNS bira novog predsjednika u punom mandatu – kaže sagovornik portala Srpskainfo.
Prema njegovim riječima, razlika u podrši glasača Nešiću i Banjcu vidjela se i na prošlim opštim izborima, na kojima je Nešić osvojio direktan mandat u Predstavničkom domu BiH sa 19.587 glasova, dok je Banjac u Narodnu skupštinu RS ušao s kompenzacione liste sa osvojenih 5.113 glasova.
Večeras će biti održana prva sjednica Predsjedištva DNS nakon ostavke predsjednika stranke i njegovog zamjenika. Biće zanimljivo vidjeti i kako će se ponašati članovi Gradskog odbora DNS Banjaluka, na čelu sa Milanom Radovićem, koji su do sada bili bliži Paviću nego Nešiću.

Prethodni tekstPRIJEDOR Skraćeno radno vrijeme trgovina nedjeljom Let’s block ads! (Why?)