Home Vijesti Državljani EU od danas u BiH sa negativnim testom

Državljani EU od danas u BiH sa negativnim testom

0

SARAJEVO – Od danas se omogućava ulazak i boravak u BiH državljanima članica EU i zemalja potpisnica Šengenskog sporazuma koji posjeduju test da su negativni na virus korona ne stariji od 48 časova od trenutka ulaska u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.
U saopštenju je navedeno da Granična policija BiH obavlja granične provjere u skladu sa Zakonom i odlukama Savjeta ministara, a ulazak i boravak u BiH državljanima članica EU i potpisnica Šengenskog sporazuma definisana je najnovijom dopunom odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.
Ulazak u BiH omogućen je i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja EU ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama EU i šengenskog područja, takođe, pod uslovom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska u BiH.
“Državljani ovih zemalja obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH – epidemioloških i zdravstvenih”, piše u saopštenju.
U saopštenju je navedeno da su od ove odluke izuzeti državljani Hrvatske, kojima je od 28. maja, kao i državljanima Srbije i Crne Gore, omogućen ulazak u BiH uz važeće putne dokumente.

Let's block ads! (Why?)