Home Ostalo Druga strana političara: Od fudbala, preko tenisa do gitare i jahanja

Druga strana političara: Od fudbala, preko tenisa do gitare i jahanja

0

Svaki korak predsjednika Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i narodnog poslanika Draška Stanivukovića pod budnim je okom javnosti, a on sa svojim pratiocima na društvenim mrežama nesebično dijeli trenutke iz privatnog života, kao i hobije kojima se bavi. To je, osim performansa, akcija i diskusija u skupštini, zasigurno pomoglo da sa skoro sto hiljada pratilaca na fejsbuku bude najpopularniji političar na društvenim mrežama u BiH i regionu. Tako smo na njegovim društvenim mrežama saznali i da je Stanivuković strastveni sportista – igra tenis, košarku, kugla, jaše, trči polumaratone, skija… U više navrata je istakao da su mu sportske aktivnosti način da „napuni baterije“ prije iscrpnih rasprava u NSRS.

I njegovoj koleginici iz skupštinskih klupa Jeleni Trivić sport je način života. Profesorica na Ekonomskom fakultetu, predsjednica Ekonomskog savjeta PDP-a, narodni poslanik, svoju drugu stranu, u onom nešto manje formalnom izdanju, pokazala je takođe na društvenim mrežama. Tako su njeni pratioci mogli da saznaju da se ranije bavila košarkom i kako još uvijek odlično barata košarkaškom loptom. Simpatije je pridobila i snimkom na kojem se vidi kako „titra“ fudbalsku loptu. Tada je otkrila i da je prošlo 25 godina od njenog zvaničnog rekorda, 234 udarca, te da nakon toga više nije brojala.

Da predsjednik PDP-a Branislav Borenović voli zaigrati kolo, javnosti je odavno poznato. Pamti se njegovo igranje nakon protesta opozicije 2016. godine, a nedavno se, tokom slučajnog susreta u Neumu, rado uhvatio u kolo sa grupom penzionera iz Prnjavora. Ono što je manje poznato jeste da je i on jedan od političara koji je naklonjen sportu. Tako je prošlog ljeta istrčao tuzlanski polumaraton, a ove godine je zajedno sa ekipom stranačkih kolega u kojoj su bili i poslanik u Parlamentu BiH Mira Pekić, portparolka Anja Petrović, predsjednica banjalučkog Foruma žena PDP-a Dijana Ješić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka Jovo Savanović i drugi, trčao Fun Run u Banjoj Luci. Na društvenim mrežama možemo vidjeti i snimak na kojem i Borenović uspješno barata fudbalskom loptom, „nabacujući“ Jeleni Trivić da nastavi sa svojim već čuvenim titranjem.
I portparolka PDP-a Anja Petrović je, osim bavljenja politikom, pokazala svestranost. U djetinjstvu je bila prepoznata kao izuzetno talentovana pijanistkinja, ali je rat prekinuo eventualnu karijeru u muzici. Na njenim društvenim mrežama možemo vidjeti da je zadržala ljubav prema umjetnosti, pa se u slobodno vrijeme bavi crtanjem i slikanjem. Malo je poznato da je još kao srednjoškolka bila dopisnik za „Novo Oslobođenje“ i „Glas Srpske“. Iako je završila pravni fakultet, trenutnom pozicijom objedinjuje ono što često ističe kao svoje dvije najveće profesionalne ljubavi – politiku i medije.
Ni predsjedniku Mladih demokratskog progresa Banjaluka Ivanu Begiću umjetnost nije strana. Osim aktivnosti koje ima kao predsjednik ove organizacije, akcija i inicijativa kojima ukazuje na različite društvene anomalije, Begić vrlo rado zasvira gitaru. Tako su nedavno i prolaznici na Trgu Кrajine, osim da stave potpis na dvije PDP-ove peticije, imali priliku da slušaju i Begićevo izvođenje više popularnik pop – rok pjesama. Ako uzmemo u obzir da je PDP prošlogodišnju kampanju otvorio na sličan način – „unplugged“ izvođenjem poznatih rok pjesama, među kojima je najzastupljenija bila „Zamlja za nas“ od EКV, nije ni čudo da i predsjednik banjalučke omladine ove stranke, uz političke aktivnosti, rado i zasvira na javnim mjestima.

Sve u svemu, rekli bismo – zanimljiva i svestrana politička ekipa.